Sockerkaka

I helgen skedde det som kommer att benämnas det stora sockerkakshaveriet 2014. Älskaren R fick för sig att baka en sockerkaka, och jag googlade fram ett enkelt recept. Instruerade honom precis i hur man skulle göra, hur mycket det skulle vara av alla ingredienser och vilken sorts form man skulle använda. Själva tillredningen verkade gå bra, men han sa att formen blev väldigt full. Efter en halvtimme i ugnen började det svämma över lite…

Sockerkaka som svämmar över i ugnen

Men jag hade ju sagt att man skulle ha en rund form, och inte en vanlig avlång – som rymmer mycket mindre… Nåväl, hans sockerkaka gräddade, gräddade och gräddade lite till (åtminstone en halvtimme längre än vad det stod i receptet), men den blev liksom aldrig färdig. Men till slut var det inte enbart sås när vi stack i den, så då fick den komma ut och vila.

Sockerkaka, lite bränd på toppen

Lite bränd på toppen. Botten i ugnen hade ett tjockt sockerkaksformat lager av bränd smet, det som hade runnit över. Det var nog på gränsen att brandlarmet gick! När vi vågade stjälpa upp kakan såg den ut så här, nästan normal, förutom att den var ganska så trasig.

Trasig sockerkaka.

Inte alls dumt, jämfört med den enorma mängden kladd och smet som runnit över. För liten form, eller för mycket bakpulver? Både och? Det blev konstigt nog ändå en god sockerkaka, och jag slapp ju städa ugnen. Win win.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/sockerkaka/

2 kommentarer

    • Farsanmars 24, 2014 kl. 10:35
    • Svara

    Den ser läcker ut. Har ni provat att göra en skulptur av den?

    1. Den var delikat! Nej, vissa uppskattar inte att man gör maten roligare. Konstigt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.