Toalettpapper med mönster

Vad är grejen med toalettpapper med mönster på? Varför i helvete vill man betala extra för toalettpapper med vad som brukar se ut som barnteckningar eller små figurer, när man ändå använder det på toaletten…? Eller ännu värre, toalettpapper med små ”fina” eller ”inspirerandebudskap? Det finns ju även till exempel papper med Hello Kitty, och kolsvart eller knallrosa muggpapper som man lätt kan få betala 20 spänn rullen för.

Jag fattar inte varför man köper sånt där mönstrat papper. Blir man mer tillfredsställd eller lite lyckligare av att torka sig i röven med en barnteckning? Jag kan förstå om man blir det av de där med små ordspråk och budskap, för det måste ju vara väldigt skönt att knöla ihop dem och spola ner dem i toaletten. Annars kan jag faktiskt inte komma på en enda anledning till att lägga extra pengar på fula papper. Även om man tycker att de är snygga kan jag inte komma på en enda anledning till att lägga ner pengar på dem, för det är ju bara toapapper! Man använder sånt när man går på muggen, så vad spelar det för roll om man tycker att det är fint?

Visst, de flesta som köper sånt där toalettpapper i olika varianter kanske inte använder dem varje dag, utan piffar till badrummet med en sån rulle när det kommer gäster eller är något särskilt. Men är det inte just vid sådana tillfällen man borde vilja gömma hideösa naturmönster eller barnteckningar på papperet? Muggpapper är inte en inredningsdetalj! Det ska vara omönstrat och det ska vara mjukt, punkt slut. Jag tror inte jag känner någon som bryr sig om hur toalettpappret ser ut hemma som någon annan.

Nä, jag fattar verkligen inte grejen med det där. Vad är det för fel på vanligt vitt papper? Är verkligen toalettpapper någonting man vill framhäva i sitt badrum? Om ett mönstrat papper gör badrummet snyggare måste man verkligen, verkligen ha ett fult badrum! Jag skulle inte köpa mönstrade papper ens om jag vore multimiljonär, snacka om att slänga pengarna i sjön. Kan någon komma på en enda bra anledning till att välja mönstrat papper framför omönstrat, förutom att det är roligare att spola ner det?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/toalettpapper-med-monster/

2 kommentarer

    • Tofflanmars 12, 2014 kl. 19:25
    • Svara

    Ha ha ha, min mamma hade en gång fått tag i nån special edition av Lambi med små citat om kärlek – på norska! Det var faktiskt skitkul! Jag snodde två rullar som ligger i mitt städskåp och väntar på ett bra tillfälle! 😛 Sån är jag!

    1. Haha! Det vore ju lite kul om det var på arabiska eller något de flesta svenskar inte förstår… 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.