Upplevelsepresenter

Det verkar vara så himla populärt med upplevelsepresenter, till exempel choklad- eller whiskyprovning. Bara den här månaden har jag haft två bekanta som varit på olika sådana saker, och de har tyckt att det har varit bra. Och det är det säkert – om man gillar just sådana saker lite extra mycket. Jag är inte så förtjust i just sådana saker, men det skulle vara häftigt att flyga skärmflygning eller köra racingbil på bana. Tyvärr kan jag förmodligen inte det i och med mitt funktionshinder (jag skulle garanterat krascha eller ramla ur och ner någonstans i ett träd), men det finns ändå en hel del roliga saker att ge bort som upplevelsepresenter till andra.

Upplevelse.com finns allt från ganska billiga saker som till exempel massage och manikyr, till riktigt häftiga saker som att gå på lappugglesafari (!), köra gyrokopter eller att åka till Everest Base Camp och vandra i 18 dagar. De har det största utbudet jag har sett vad gäller upplevelsepresenter, och det finns betydligt roligare saker än vad många andra erbjuder. Jag personligen skulle inte ha något utbyte alls av en choklad- eller vinprovning, men hallå, lappugglor! Nu står det visserligen att deltagare måste kunna vandra i skogen utan problem, så jag är borträknad, men tänk vilken kul grej att göra!

Lappugglesafari från Upplevelse.com

De har även vanliga eller mer traditionella upplevelsepresenter som populära ölprovningar, sådant som passar bra på till exempel svensexor för de tar inte hela dagen. Eller varför inte vara modell för en dag och ge sin blivande make eller maka några fina fotografier? De har flera saker som jag faktiskt skulle kunna tänka mig själv, eller att ge bort, och jag brukar inte vara särskilt pigg på upplevelsepresenter. Tänk vad häftigt det vore att gå på lappugglesafari eller vara stuntman (eller kvinna) en dag! Haha, som ni märker är det bara sånt jag inte klarar av som jag är intresserad av, men så är det väl alltid. Gräset är lite grönare på andra sidan…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/upplevelsepresenter/

2 kommentarer

    • Åkemars 20, 2014 kl. 10:44
    • Svara

    en klok man sa att man inte ska döma saker utan att ha provat dom ,,, det gäller det mesta här i livet men vissa saker behöver man inte prova för att förstå att dom är vansinne ,,, KNARK tex eller att kasta sig ut från ett flygplan utan fallskärm ,, whiskeyprovning däremot som du skriver inte är nått för dig … jag hade samma inställning innan jag gick på min första .. riktig whiskey (singelmalt) är en djup resa i mystik och väldigt mycket historia .. vill du köra en egen resa hemma (och då menar jag inte att du ska supa dig full ) så införskaffar du en box som finns på bolaget som heter sixx classic malts ,,, LÄSER igenom häftet och följer det ,, det är en låda med sex småflaskor ,, asså dom där små man kan köpa på flyget .. det är en häftig resa och det jag möjligtvis måste varna för är en viss form av tillvänjning .. en SINGLE MALT är en creme de la creme det ädlaste bland whiskey vs det som är kvantitet BLENDED .. blended är en skvätt singlemalt och resten grain (råsprit) det finns åtskilliga sorter och inget av dom duger till annat än möjligtvis avfetta motordelar när man snöat in på single malt .. personligen har jag ”torskat” på en väldigt rökig variant som heter lagavulin ,, det är som att slicka botten på en nytjärad eka och har man en gång börjat i den enden så är det svårt att acceptera något med mindre tjära .. naturligtvis är det personlig smak men som sagt single malt är det som är WHISKEY .. hur sån SK-&%T som Grants , Jhonny walker etc kan säljas eller rättare sagt KÖPAS är för mig höjt i dunkel efter att ha smakat RIKTIG WHISKEY och när man provar whiskey så slår man i en skvätt vatten ,,, detta för att få bort spritsmaken och för att känna aromerna ,, ett riktigt nybörjarmisstag är att ta whiskey med IS ,,,isen BEDÖVAR smaklökarna ,, är ju iof förstårligt varför man har i i grants men återigen ,, oförstårligt att folk köper skiten

    1. Sant, jag brukar ha som inställning att man ska prova allt (som inte är urbota dumt) minst en gång! Vet ändå inte om whiskeyprovning vore något för mig, för jag har provat många sorter och är inte förtjust i en enda – och inte egentligen i någon spritsmak. Men, jag provar alltid när tillfälle bjuds, även om jag tycker att det är äckligt. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.