Våren är på gång!

I går var en riktigt fin vårdag på lantstället. Soligt, varmt och nästan vindstilla. Våren hade verkligen kommit dit – åtminstone på vissa ställen. Vinbergssnäckorna hade börjat krypa fram där solen låg och värmde mot de blöta stenarna, och allting knoppade. Förutom blåsippor fanns det en hel del olika små blommor som piffade upp gräsmattan – som faktiskt var riktigt grön!

Våren är på väg! Blomma i vårsol

Jag gjorde ändå inte så himla mycket på hela dagen, förutom lite ”hårt arbete” ni får höra om och skratta åt i morgon. Det vanliga, liksom. Satt i solen och kollade när älskaren R kröp in under verandan för att rensa ut åratal av gammalt bråte. Han har alltid fullt upp när vi är där över en helg bara, så särskilt mycket umgänge på tu man hand blir det inte. Bilen skulle tvättas, och så skulle han börja bygga något slags plåttak vid en bod på tomten. Våren innebär alltid nya projekt.

Käkade god middag hos svärisarna, gosade med hunden, och hade det ganska trevligt. Vi satte på vattnet den här gången också, så bekvämlighetsnivån höjdes med ungefär 1000%. Jag tycker att det är skitjobbigt med vattendunkar och iskallt vatten som måste värmas, varje gång man ska tvätta händer, diska eller borsta tänderna. Men nu kommer det antagligen inte att bli så kallt att rören fryser mer, så bara det blir lite varmare ser jag fram emot att vara här mer. Helst minst 10 grader varmare…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/varen-ar-pa-gang/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: