Veckans minus, vecka 10

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till Melodifestivalen. Jag är så less på att det är så mycket skit, rent ut sagt, för det är det. Och kom inte och påstå att jag inte kan något om musik, för jag har en bred och lång musikutbildning. Jag irriterar mig på att alla sorters media försöker krama så många ören det bara går ur fenomenet Mello, genom att ha så många delfinaler och andra chanser och ”skandaler” som möjligt – allt för att få mer uppmärksamhet. Det snackas om röstningsfel och skandaler varenda år, det hör liksom till för att få mer uppmärksamhet, men det glöms bort till året därpå.

Melodifestivalen får veckans minus.

Trots att veckans minus går till Melodifestivalen har jag inte sett ett enda avsnitt av det i år, och inte på ett par år tidigare heller. Det är bara plast, yta och uppmärksamhet. Jag förstår att barn och ungdomar tycker att det är jätteroligt – dels för att det är den sortens musik många barn gillar, och dels för att det blir ju alltid roligt när föräldrarna gör en stor grej av det. Eller att man har fest i samband med tävlingarna, men är det inte själva grejen kring att man har fest och har kul med sina vänner som är bättre än plasten på TV…?

I fallet Melodifestivalen var det bättre förr. Jag tyckte att det var bra fram tills dess att alla deltävlingar kom in i bilden, sedan blev det platt fall. Det saknas en riktig orkester, och det är så mycket utfyllnad med mer eller mindre dåliga låtar och ”artister” att det i mina ögon är en riktig jäkla flopp. Veckans minus går till den utdragna såpan som kallas Mello, och all utfyllnad som egentligen bara är där för att någon ska tjäna pengar. Frågan är om Melodifestivalen ens kan bli sämre?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/veckans-minus-vecka-10/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Bryr mig inte alls om melodifestivalen men då en av mina fetischer är att reta upp mig på skitsaker blir jag så klart jävligt irriterad av Mello.
  Vem fan kom på att det ska kallas Mello? Vad då mello?, mellanmjölk eller lagom som allt annat i landet lagom?
  Musiken är skit. har alltid varit och kommer alltid att förbli. Varför gillar folk spektaklet? Varför har folk fest till skräpet?

  Klart att du som har utbildning har fel uppfattning. Du är ju påverkad av hur man ska tycka och kan inte se det braiga som resten av befolkningen kan. Men något fel måste det vara. Antingen på dig och mig eller övriga befolkningen. Vem har egentligen rätt? Jag vet men det håller jag för mig själv. Hahaha.

  Jag såg inte heller skiten och bryr mig inte om att vinnaren är från grannsocknen.

  1. Ja, fyfan för ordet Mello! Jag hatar den förkortningen! 🙁 Jag fattar inte alls storheten, alltså måste det vara fel på själva spektaklet. :mrgreen:

   Jag vet inte ens vem som vann…

  • Lol on mars 12, 2014 at 18:37
  • Svara

  Melodifestivalen är bättre än den lata förkortningen Mello. Om man gör förkortningar är man lat. Men Sanna Nielsen vann i år och låten bar asbra.

  1. Vad bra! Ska försöka lyssna på den vid tillfälle. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: