Årets första riktigt goda jordgubbar!

Jag fick en kartong full med godsaker på min födelsedagsfest, och i den låg en ask med riktigt fina jordgubbar. Jag köpte en ask själv för några veckor sedan, men de var inte riktigt mogna, och ganska smaklösa. Nu har jag mumsat i mig alla jordgubbar alldeles själv (med undantag från en bit som min katt snodde och glatt mumsade i sig), och de var helt sjuuukt goda.

JordgubbarSvärisarna odlar jordgubbar på lantstället, och de är sjävklart ändå snäppet godare än de man köper, men de här var så bra det bara går i köpeform. Ibland får man ju riktiga nitgubbar när man köper dem, så ofta känns det inte riktigt värt att lägga ut dyra pengar på dem – om man inte får provsmaka.

Jag brukar säga varje vår att ”i år ska jag äta jordgubbar oftare än vanligt”, men det är egentligen bara det senaste året jag faktiskt har lyckats med det. Och det hade ingenting att göra med att jag köpte några, utan snarare att vi fick så många av svärisarna. Medelmåttiga jordgubbar är egentligen inget speciellt – då är en bit melon eller vindruvor mycket godare, men de där riktigt goda jordgubbarna är något av det bästa som finns. Mums!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/arets-forsta-riktigt-goda-jordgubbar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.