Citronyoghurt – igen!

För ett tag sedan skrev jag om citronyoghurt, och den underbara varianten som Arla hade i små plastburkar förr i tiden. De har inte funnits på evigheter, och eftersom det var den godaste yoghurten som någonsin har funnits har jag ju självklart varit på jakt efter något som kan ersätta den. De kom ut med en ny variant för ett tag sedan, någon tillfällig smak – citron och maräng – men den smakade blekt och sött. Ett riktigt bottennapp.

Fick ett tips av en läsare om en annan sort som säljs i små burkar i fyrpack, Perle de Lait, men den hittade jag inte sist jag var med och handlade. Däremot hittade jag en literförpackning med citronyoghurt från Verum, och den var inte toppen, men ett helt okej substitut för oss citronyoghurt-junkies. Den var skarpare i smaken än jag hade önskat, men hade ändå riktigt bra citronsmak, och den hade ett helt överkomligt pris. Jag kan faktiskt tänka mig att köpa den igen, men den hade en stor nackdel – förpackningen.

Citron

För det första var den helt omöjlig att öppna (nej, har inte köpt hjälpmedel för att öppna saker i köket ännu), och när jag väl hade fått upp skruvkorken så var det en sån där försegling i plast på, men en dragflärp. Vad fan… Jag brukar oftast kniva upp sådana, men jag hade inte tid, så jag drog upp den. Och alla vet ju att det alltid slutar med yoghurt på händerna, på kläderna och på golvet. För mig, om jag ska städa efter mig, är det alltså ett halvtimmesprojekt att städa upp efter mig, bara för att jag vill ha lite jävla citronyoghurt. Men den var helt okej, bara de slutar med de där satans dragflärparna. Vem fan har tid att byta om, och städa både sig själv och golvet när man är på väg ut på morgonen…?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/citronyoghurt-igen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianaapril 8, 2014 kl. 19:37
  • Svara

  Vansinnig förpackning . Hela köket var fullt med yoghurt . Den godaste citronyoghurten åt jag i London . Får väl fylla en resväska till dig och mig 🙂

  1. Ja, så var det här också! Synd att yoghurt inte håller så bra på resan, jag får helt enkelt åka till London också! 🙂

  • Åkeapril 8, 2014 kl. 20:21
  • Svara

  Förut gjorde jag egen yoghurt ( uppskattningsvis 20 år sen ) .. det var nått jag hittade i nån sån där liten bilaga med massor av olika annonser som dom brukar dela ut i brevlådorna med jämna mellanrum ,, det bestod av någon liten rund burk och sen små byttor man skulle framställa yoghurten i , kommer i sanningens namn inte ihåg hur man tillrede det hela men man fick via ett abonemang nya ingredienser med posten i gång per månad ,, och då i olika essenser ,, just citron youghurten var en favorit det kommer jag med säkerhet ihåg , du kan ju kolla lite på nätet om du kan hitta fram det här med att göra egen yoghurt hemma ,, storleken på youghurtarna tyckte jag då att dom var för små så det verkar ju vara rätt storlek för dig och räcker det inte med en så får du ta två och helt utan krångliga lock

  1. Där sa du något! Det borde ju inte vara så svårt att få till själv…! 🙂 Jag ska googla på essenser och yoghurtkemi! Tack Åke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.