Dags att putsa fönster…

Det är verkligen dags att putsa fönster här hemma. Inte jag alltså, men någon. Eller visst kan jag hjälpa till på de fönster som är i lagom höjd, på insidan, men det brukar alltid innebära att man måste flytta på prylar och sträcka sig halvvägs ut för att nå hela vägen. Det där med att putsa fönster är inte riktigt min grej. ”Svärmor” hade köpt någon bra maskin förra sommaren som fixade fönsterputs enkelt och riktigt snabbt, och det kanske vore något att ha hemma också. Den var inte dyr, och det var inte jobbigt att använda den.

Å andra sidan är älskaren R ganska bra på att putsa fönster, så han får göra en insats någon dag. När solen ligger på, särskilt på morgnar och kvällar, så syns det så jäkla väl hur smutsiga det är. Sånt som inte märks på vintern, när det är mörkt… Katternas tass- och nosavtryck syns också på en del ställen, vad de nu har gjort. Att putsa fönster är nog en av de tråkigaste hushållssysslorna jag vet, faktiskt. Och vi har många fönster. Stryka kläder hamnar lite längre ner på min lista, men i övrigt går nog allt annat före.

Läshörna vid fönster med gröna växter

Dessutom har en stor fågel skitit på en av fönsterrutorna – jag utgår från att det var en riktigt stor fågel eller i alla fall en som hade käkat smörgåsbord deluxe, av fågelbajsets storlek att döma. Helt sjukt, det var utspritt över halva rutan. Av all yta i hela området, var den tvungen att välja just mitt fönster, där kvällssolen lyser som vackrast? Tydligen. Tack, fågel, för att du påskyndar processen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/dags-att-putsa-fonster/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nä, putsa fönster är drygt. Jag tycker att det är så otacksamt arbete, för när man TROR att man är färdig, fönstren rena, gardinerna uppsatta och växterna tillbakasatta – det är DÅ man ser hur randigt glaset är… 😡

  Fast jag avskyr att diska också. Och fylla på kaffe i kaffeburken. Strykning är min favoritsysselsättning i hushållet.

  1. Ja, det blir aldrig riktigt rent! Jag har ingenting emot att diska, kan tycka att det är avkopplande! Kaffepåfyllning är fruktansvärt. 🙂

  • Åke on april 3, 2014 at 22:09
  • Svara

  äsch säg inte att ni missat stalltipset ?? jag rekondar bilar (och det händer att ett och annat fönster blir rent hemma oxå men det är bökigare på ett ben ) ,, i din normala fönsterputs tillsätter du en eller två hattar ammoniak sprayar på det och låter det dra en stund , sen tar du en MORGONTIDNING och putsar av med ,, det är överlägset det mesta jag provat ,, detta gäller fönster utvändigt , det är där den svåraste smutsen sitter men om du har smutsiga rutor invändigt kan du prova samma reciept

  och tänk på att fall från höga höjer är farligt för gravida kvinnor .. eller få se nu ,, jag blandar nog ihop det med ”att stryka sina gardiner” ,, den överlägset vanligaste skadan i ett norskt hushåll är när dom ska stryka gardinerna och trillar ut genom fönstren 🙂 det där med gravida kvinnor är nog någonting jag snappat från norska motsvarigheten till socialstyrelsen 🙂

  1. Hahaha! Tidnings-tipset kände jag till, men det där med ammoniak var något nytt! Ska meddela fönsterputsaren i hushållet om detta – tack! Jag håller mig undan höga höjder och gardinstrykning, och gravid är jag icke! Borde vara hyfsat säker. 😀

 2. Putsa fönster är så tråkigt att jag inte ens gör det. Fönstren är gamla och repiga så det känns meningslöst. Det blir ändå aldrig rent hur jag än putsar. Å andra sidan är världen där utanför ändå inget att titta på. 😀

  1. Så kan man ju också se på saken! 🙂 Man får helt enkelt lägga energin på något som man tycker är viktigt.

 3. Om du bor i Stockholm ring Nyzells Fönsterputs
  https://www.fonsterputsare.com

  1. Och det ska jag betala med min sjukersättning? :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: