Förväntar mig inte besked, men information!

I går ringde jag Försäkringskassan igen, eftersom ingen handläggare hade hört av sig till mig inom två arbetsdagar. Kvinnan i kundcentret skulle rapportera det till chefen, men om något mer händer efter det går väl inte att veta. Hon lade in en ny begäran om att någon skulle ringa till mig, så nu kan det dröja ytterligare två arbetsdagar. Jag förväntar mig inte att någon ska ge mig ett besked om beslutet över telefon, men jag förväntar mig besked om hur lång tid det tar, och om jag måste förlänga min vanliga sjukskrivning på 75%.

75% varningsskylt. Bra läkarbesök! Jag förväntar mig information!

Om de säger att handläggningstiden är 3-4 månader och det inte hinns klart på ett halvår, så utgår jag ifrån att jag blir meddelad om det. De vet ju precis hur länge min vanliga sjukskrivning räcker, och de vet att jag har ett funktionshinder som är ovanligt. Det är för fasen påsk snart, och det i kombination med en oengagerad läkare som inte kan något om min sjukdom och skriver usla intyg bådar inte gott.

Har bokat en tid hos Vårdcentralen, och i bästa fall (om jag får en tid innan april är slut, alltså) så kan jag ju bara avboka den om jag hinner få ett besked. Annars så kommer jag säkert att få ett sjukintyg, men ett som skrivs när jag inte är där och inte kan godkänna eller tycka till. Och det skrivs av en som vet mindre än vem som helst som har EDS. Det räcker förmodligen inte ens för att få sjukpenning – precis som hans intyg till Färdtjänst var helt oanvändbart. Oh well, jag väntar fortfarande, och de har även i morgon på sig, men jag förväntar mig inte att det här kommer att gå bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/forvantar-mig-inte-besked-men-information/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.