Inte riktigt ännu…

Alltså, bara för att jag fick beskedet över telefon i förrgår kväll så innebär det ju tyvärr inte att allting är lugnt och skönt riktigt ännu – och då bortser jag från att ärendet om handikappersättning ligger hos Förvaltningsrätten och väntar. Jag fick brevet från Försäkringskassan och godkände deras beslut, men om de inte hinner göra en utbetalning innan april är slut (vilket är högst otroligt, eftersom det snart är påsk), så måste jag ändå förlänga min vanliga sjukskrivning och kanske ansöka om sjukpenning tills vidare.

Jag pratade med min personliga handläggare för sjukpenning och frågade hur jag skulle göra eftersom jag ska på semester vecka 18. Jag har redan ansökt om bibehållen sjukpenning den tiden om inte sjukersättningen hinner komma, och det skulle inte vara något problem, men det var viktigt att det inte blev något glapp i sjukskrivningen. Jag lyckades få en läkartid den 25 april, en fredag. Åker till Rhodos på söndagen, så jag får inte glömma att göra en sjukanmälan den första maj.

Sjukvård

Problemet är att få läkaren att skriva ett intyg, eller ännu hellre – ett bra intyg. Dessutom behöver jag mer mediciner och en remiss till bassängträning. En av sjukgymnasterna eller arbetsterapeuterna på sjukhuset hittade en slags vattengympa som är landstingsansluten, men kräver remiss från läkare. Samma som jag tidigare hittat och bett honom om en remiss till, men blivit nekad med anledningen: “Det är sjukgymnaster som skriver såna remisser.” Den lilla detaljen att det står på rehabställets hemsida att remiss från läkare krävs, verkade inte viktigt.

Men nu har de i alla fall skrivit i remissvaret från sjukhuset att det är han som måste skriva remissen, så jag ska se om jag inte lyckas bättre den här gången. Huvudsaken är i alla fall att han skriver ett intyg för sjukskrivning så att det inte blir något glapp, och att jag får mediciner. Sen tänker jag byta läkare fortare än kvickt, så fort jag kommit hem från Grekland. Alla dessa problem… Ett orosmoment mindre, i alla fall.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/inte-riktigt-annu/

2 kommentarer

    • S on april 11, 2014 at 21:49
    • Svara

    Men varför ska du göra en sjukanmälan? Kommer inte få det i april.Beviljas månadsvis, förmodligenn fr.o.m. Maj månad. Be om sjukskrivning i löpande följd. Sjukpenningen avbryts dan innan sjukersättningen faller ut! Ha läkarintyg över utlandsvistelsen o ansök om medgivande. Kan få muntligt beslut om du ej hinner till läkarn i tid.

  1. Min sjukskrivning gäller bara till sista april, och det var de instruktionerna jag fick av handläggaren, eftersom min resa går några dagar in i maj. Tyckte att det lät konstigt, men hellre ett intyg för mycket än ett för lite! 🙂 Jag kommer i alla fall inte att behöva ansöka om sjukpenning igen, men jag tror inte jag vågar låta bli att sjukskriva mig förrän allt är klart.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.