Majblomman 2014

Majblomman 2014 är ganska fin, tycker jag! Det är nummer 108 i ordningen sedan starten 1907, och årets variant är limegrön och cerise, med gult i mitten. Färgerna är snygga både var för sig och ihop, och den lyser verkligen upp. I år är det barn som både har föreslagit och röstat fram färgerna, och jag tycker att de har gjort ett riktigt bra jobb med det!

En del år är de ju inte alls särskilt snygga, men nu har de varit riktigt bra i ett par år! Betydligt bättre än hur det brukar vara, tycker jag. I år är säljstarten för majblomman 2014 tisdagen den 8 april klockan 12, och den kommer att säljas under två veckor till stöd åt barn i familjer som inte har tillräckligt. Lite tidigare än vanligt i år, på grund av att påsken infaller så sent.

Förra året samlades det ihop ungefär 60 miljoner kronor, vilket var 6 miljoner kronor mer än året innan. Det var en snygg blomma förra året också, men året dessförinnan var den inte alls rolig. Jag tror och hoppas att det kommer gå ännu bättre i år. Förra året höjdes priserna för första gången sedan 1998, helt enkelt för att saker kostar mer nu. De är fortfarande inte ett dugg dyra, och de allra flesta kan avvara den lilla slant en liten blomma kostar.

Pengarna går till saker som glasögon, mediciner, hjälpmedel i skolan och självklart till lägerverksamheten. Det finns många ungar som skulle behöva komma bort en vecka om året, och inte har en chans utan den här hjälpen. Vad kostar majblomman då? En enkel blomma kostar en tjuga, och kransarna 40 spänn. Pins kostar 60 kronor, och klisterdekalerna kostar också en tjuga. Jag ska i alla fall köpa majblomman 2014, antingen en enkel blomma eller en krans. Men bara av snälla barn, inga påflugna ungar som säger åt mig att köpa en. Brukar du köpa majblommor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/majblomman-2014/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.