När de sopar gatorna är det vår!

Det är våååår! I går eftermiddag var de här – de som sopar gatorna i området, och det innebär officiellt att våren har kommit till söder om söder i Stockholm! Tänk att en sådan liten sak har blivit ett så tydligt vårtecken för mig, för det innebär ju egentligen ingenting. Det kan faktiskt bli snöstorm i morgon, och hur ofta är det inte iskallt på Valborgsmässoafton? Men det är något särskilt när bilarna kommer och sopar gatorna och gångvägarna, och resterna efter den hala och kyliga vintern spolas bort.

Trottoar. Gruset har sopats bort!Vafan, det är ju bara en trottoar”, kanske ni tänker. På sätt och vis, ja. Men allt grus är bortsopat! Och det är faktiskt helt fantastiskt, för det är den första ordentliga indikationen på att det är läge att skippa vinterjackan snart. Efter påsk räknar jag med att hänga undan den i nästan ett halvår, och snart drar jag ju utomlands ändå. Inga tjocka kläder ska följa med. Ett par byxor, en kavaj, men i övrigt bara kjolar, klänningar och linnen.

Att någon sopar gatorna kan knappast räknas som ett vårtecken på så många håll runt om i världen, men det gör mig lite lycklig. Jag kanske till och med ska plocka fram klackarna nästa gång jag ska ut och träffa någon, utan att de nöts sönder av det där jäkla gruset. Våååår!!!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/nar-de-sopar-gatorna-ar-det-var/

2 kommentarer

    • Tatianaapril 15, 2014 kl. 10:38
    • Svara

    Visst är det ett vårtecken !

    1. Ja! Fram med kjolar och klackar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.