Påskmiddag och halvdag

I kväll blir det påskmiddag hemma hos min fina farmor. Mina föräldrar åker dit och har med sig mat, och hon bor inte så långt ifrån mig. Det blir alltså smidigast för alla inblandade – i alla fall för oss gamla och sjuka. Jag kanske räknas till båda nu för tiden… Men det blir först i kväll, för älskaren R har ingen halvdag på jobbet. Där kör de alltid heldag dag innan helgdag, konstigt nog. Hur fasen ska de hinna till Blåkulla? Nåväl.

Först ska jag jobba. Vi har i alla fall halvdag – inte för att det spelar mig någon roll. Jag jobbar ju bara två halvdagar i veckan ändå. I dag får jag förhoppningsvis en hel del gjort, för mina volontärer är lediga. Datasystemet har byggts om lite sedan i måndags när jag jobbade senast, så med lite tur kommer allt att funka för första gången på evigheter.

Det brukar vara ganska lugnt och skönt på jobbet såna här dagar när många är lediga. Påsklov är det också. Jag skulle behöva få till ett par timmars sömn mellan jobbet och påskmiddagen i kväll, annars kommer jag att sitta där som en zombie och gnaga i mig lax. Eller vad det nu är man äter. Ägg. Det är säkert inte den enda påskmiddag jag kommer att få i helgen, men det är lika bra att äta ordentligt när det bjuds. Man vet aldrig när man får mat igen…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/paskmiddag-och-halvdag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.