Påskpynt och målning

Jag tänker inte ha något påskpynt i år. Det har jag aldrig, jag äger inget heller och har inget intresse av att ta in björkris som jag inte tål och sätta fjädrar i det. Jag skulle inte göra det för min egen skull, och jag tänker verkligen inte göra det för att glädja någon annan. Att folk dessutom köper det för svindyra pengar övergår mitt förstånd. Björkris finns i överflöd så här års, liksom. Byta gardiner, måla ägg – glöm det. Man kanske måste sätta upp gardiner överallt innan man ens kan överväga att byta dem, förresten.

Eller jo förresten, jag äger en gul kyckling. Jag vet dock inte om den räknas som påskpynt, för den står i bokhyllan i sovrummmet året om. Den var förresten det första jag målade av när jag fick mitt akvarellset i födelsedagspresent för ett par år sedan.

Akvarellmålning föreställande en gul kyckling. Påskpynt.

Det var länge sedan jag målade. Jag har motiv på gång, och jag borde ha betydligt mer lugn och ro att sitta och måla nu framöver. Dessutom har jag redan gett bort en målning i födelsedagspresent, trots att jag inte har gjort den ännu – det är alltså dags att försöka få till en sittning någon dag framöver. Kanske i påsk. Hellre en målning än lite påskpynt, det är ett som är säkert…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/paskpynt-och-malning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.