Pollen…

Det är här nu, i stor mängd. Pollen. Jag nös och nös hela förmiddagarna på lantstället, men av någon konstig anledning blir det bättre ju längre dagen går. Än så länge i alla fall, jag vet inte vilken sorts pollen det är som irriterar mest nu, men det byts väl ut av någon värre sort sen.

Förra sommaren var den sämsta på länge, för det är inte så kul när näsan rinner, ögonen kliar så in i helvete, och man känner sig sjuk precis hela tiden – trots att man egentligen inte är det. Jag ska ladda upp med någon allergispray och kanske tabletter också, om de funkar i kombination med allt annat skit jag måste äta varje dag.

Medicin. Måste skaffa något som biter på min allergi mot pollen, som funkar med allt annat.

Har provat någon sort tidigare, men de receptfria varianterna är så jävla dyra. Kanske ska be husläkaren om något när jag ska dit på fredag, men jag har aldrig haft något på recept tidigare så jag vet inte vad jag ska be om. Vad som helst som biter på pollen från björk och gräs. Vet inte riktigt om jag är allergisk mot gråbo… Vad fasen är gråbo, förresten? Har jag någonsin sett en gråboväxt? Förmodligen, eftersom den måste vara så vanlig att den är med i rapporterna om pollenhalter, men jag vet inte ens om det är ett gräs, en buske, en blomma eller ett träd. Hmm, Google.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/pollen/

2 kommentarer

  1. Prova Allmyn från hälsokosten! Den är suverän mot allergier som pollen och pälsdjur. Eftersom den är naturlig så har den inga biverkningar. Minns inte priset men de är betydligt billigare än allergimediciner.

    1. Det ska jag definitivt kolla upp, tack för tipset! 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.