Skit runtomkring och paus med en vän

I dag ska jag äntligen träffa fabulösa Fru Hatt igen! Vi ska ta en härlig fika på ett mysigt ställe och prata om några underbara saker som har hänt i hennes liv den senaste veckan. Det ska bli skönt att komma ut och se något annat än hemmets väggar, för om jag inte räknar med några timmar på jobbet i går så har jag inte sett mycket annat den här veckan. Och det ska bli roligt att prata om allt bra, för hon förtjänar verkligen ett fantastiskt 2014. Det har varit mycket skit för henne länge, men nu är det förhoppningsvis över.

Det har varit mycket skit för mig också. De senaste åren har varit ganska ruttna med alla operationer, det eviga stridandet mot myndigheter och överklagan till höger och vänster, och så kampen för att få någon hjälp alls av sjukvården. Det är ju inte slut, och kommer säkert aldrig att ta slut heller, men jag behöver en paus. De har fortfarande inte ringt från Försäkringskassan, så nu har de egentligen bara förmiddagen i dag på sig om de ska hålla handläggningstiderna.

Jag förväntar mig absolut inte något besked över telefon, men jag måste få veta ungefär hur lång tid det dröjer innan beskedet når mig, eftersom vårdcentraler i allmänhet inte verkar särskilt pigga på att träffa mig. Sjukskrivningen från den dagen jag ansökte om sjukersättning skrevs på 6 månader, och den tiden går snart ut. Måste boka en tid (hos en läkare som inte vet vad EDS är) om beskedet dröjer eller är nekande. Egentligen borde jag ha gjort det redan för ett par veckor sedan, för att vara säker på att hinna få en. Eftersom handläggningstiden skulle vara 3-4 månader och jag inte hört något mer än att det i början av februari snart var klart, har jag inte haft någon anledning att tro att 6 månader inte skulle räcka.

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper... Så mycket skit med myndigheter, jag behöver en paus.

Är beskeded från Försäkringskassan ett nej så måste jag ju ha en tid för ny sjukskrivning under den tid jag överklagar, men jag vägrar att träffa husläkaren jag blev tilldelad i onödan. Jag skulle behöva byta läkare innan jag får något nytt intyg eller en sjukskrivning, eftersom han inte känner till EDS eller något som berör mig, skrivit ett uselt och oanvändbart intyg till Färdtjänst och dessutom är ett oengagerat förolämpande praktexempel på någon som inte borde jobba med människor. Ett medicinskt underlag från honom skulle kunna vara riktig skit, allt annat han har skrivit är rena katastrofen.

However, sist jag bytte läkare fick jag vänta i elva veckor, och skulle det hända har jag ingen inkomst alls. Visst, 225 spänn om dagen före skatt är inget att hurra för, men det är mer än inget. Det är skit oavsett vad som händer, känns det som. Det är kanske lika bra att boka en tid, så att jag i alla fall kan avboka den om jag mot alla odds skulle få ett ja på min ansökan om sjukersättning. Så, nu fick jag ur mig det för i dag också, nu ska jag träffa min vän och glädjas med henne. För det gör jag verkligen, och 2014 ska bli bättre för mig också.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/skit-runtomkring-och-paus-med-en-van/

2 kommentarer

    • Tatianaapril 4, 2014 kl. 18:00
    • Svara

    Det är då fan att ingeting går som det borde . Jag håller tummarna för fullt !
    Krm

    1. Nån gång händer det kanske! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.