Veckans minus, vecka 14

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus ytterligare en gång till Försäkringskassan. I onsdags, mitt på dagen, ringde jag och frågade hur det gick med min ansökan om sjukersättning. I början av februari sa min handläggare att det nästan var klart och jag kunde vänta besked snart. Men två månader är inte snart, och med tanke på att det kan ta flera veckor att få en tid på vårdcentralen så brinner det verkligen, verkligen i knutarna. De garanterade att någon skulle höra av sig inom två arbetsdagar, men ingen har ringt.

Telefon

Får jag ett negativt besked så behöver jag en ny sjukskrivning från när jag kommer hem från min återhämtningsresa utomlands, en vecka in i maj. Sen åker jag ju iväg en vecka till, så då måste jag antingen ha fått godkänt från Försäkringskassan att åka utomlands trots att jag är sjukskriven, eller så är hoppar jag över sjukskrivningen. Och det blir säkert konstigt och ser mystiskt ut i deras register om jag jag inte är sjukskriven alls två veckor i maj, när jag har varit det på minst 75% sedan ett år tillbaka. Men jag har inte så mycket att välja på, och oavsett hur det blir – om beskedet om sjukersättning dröjer mer än någon dag till eller är negativt, så är jag helt utan inkomst i maj.

Det är påsk först, och då ska även läkare vara lediga. Jag kommer kanske inte att ha något jobb och ingen sjukpenning, så att Försäkringskassan inte ringer upp när de garanterar att de ska göra det inom en viss tid, får veckans minus. Ett stort och fett veckans minus, för det här påverkar mitt liv i allra högsta grad. Vad fasen ska jag sälja för att ha råd att överleva en månad till? Det är inte så att jag har betalat resan själv, liksom…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/veckans-minus-vecka-14/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.