Veckans minus, vecka 16

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har inte bjudit på några egentliga bottennapp som förtjänar veckans minus, förutom att jag har mått ganska dåligt med mycket smärta och trötthet. Men det är vardagen, och inget extraordinärt. Däremot är det en sak jag har märkt i butikerna nu under påsk som irriterar mig något så överjävligt, att det bara måste få veckans minus. Påskpynt. Inte vilket som helst, utan närmare bestämt färgade fjädrar som man köper i små påsar.

Fem fjädrar för endast 16.90:-!
Tio fjädrar för bara 21.90:-!

Fjäder

Va? Hur i helvete kan pyttesmå fjädrar av usel kvalitet kosta ett par-tre spänn styck? Visserligen är de doppade i färg, men hallå? Jag skulle aldrig någonsin köpa några futtiga fjädrar till sådana ockerpriser – och det här var ändå på en stormarknad av billighetstyp. Jag trodde inte att fjädrar var en bristvara så att de var så dyra (vart tar alla fjädrar som inte är dun vägen i fågelindustrin? Isolerar man hus med dem?), men jag hade tydligen fel.

Det kryllar av stora, fina fjädrar efter diverse sjöfåglar på lantstället, man kanske ska decinficera och färga dem, och sälja dem svindyrt? Nej, veckans minus till enstaka påskfjädrar i påse. Löjligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/veckans-minus-vecka-16/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.