Veckans minus, vecka 17

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till Lagen om anställningsskydd. Jag avskyr den. Många arbetsgivare nyttjar människor som timanställda och på vikariat tills LAS träder in, sen får de gå för att det inte finns utrymme för att anställa någon. Den som har gått på timmar eller vikariat lever i en oerhört oviss tillvaro, ofta från månad till månad, och eftersom man får hur mycket jobb som helst under tiden, har man egentligen ingen anledning att tro att man inte blir anställd.

Jobb, skrivbord

Men ofta är det tyvärr så att någon anställning är det inte tal om. Man blir utbytt, trots att det ibland sitter diverse dödkött i personalen som inte har har lyft ett finger i onödan på 20 år, men de kan inte avskedas. LAS är självklart väldigt bra för dem, men det skapar en väldigt orättvis situation både för ungdomar och sådana som är mer kvalificerade eller till och med bättre på jobbet än de som sitter säkert. Någon slags kvalitet eller konkurrens måste man väl vilja ha, oavsett vad det är för arbetsplats? Nej, veckans minus går till LAS. Duktiga individer ska premieras, inte nödvändigtvis de som varit anställda längst.

Dessutom har jag för mig att LAS bryter mot något EU-direktiv om att stapla olika sorters visstidsanställningar på varandra för att slippa anställa någon tillsvidare. Två gånger har jag blivit offer för avsked på grund av den här lagen, trots att jag är jävligt bra på det jag gör. Trots att det har funnits betydligt sämre och latare anställda med mycket mindre kunskap, som inte behöver anstränga sig. Veckans minus till sådana också…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/veckans-minus-vecka-17/

2 kommentarer

    • Majaapril 28, 2014 kl. 08:25
    • Svara

    Du har förhoppningsvis inte blivit avskedad utan uppsagd:)

    1. Helt sant, fel av mig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.