Årets första rabarber!

I går var en fantastiskt fin dag! Jag gick runt ute i bikini medan R satt inne och muttrade och försökte laga vattenläckan i stugan (vi har inte vatten inne nu). Roade mig så gott jag kunde på egen hand med lite musik, lite att läsa, och så skördades årets första rabarber! ”Svärmor” plockade av det mesta på buskarna, för de blir så fort träiga när de blir större, och med lite tur kommer det mer.

Rabarber

Jag älskar rabarber. Särskilt i paj, med riktig vaniljsås till. Mmm, fy fasen vad gott! Rensade av dem, skivade dem och frös in dem till senare, för någon paj blir det inte i dag. Jag är nämligen stadstjej igen i några dagar. I staden har jag ingen rabarber att lägga rabarber på… Det var förresten så varmt och soligt i går, att jag ville gå ner och ta årets första dopp, men jag hade ingen lust att gå själv. Det får vänta tills R har tid eller lust, om någonsin.

Nu blir det först vila ett tag, och sedan röstning och färd ut till mina föräldrar för middag. Kanske skulle stanna till hos bästa M på vägen hem också, för det var något knas med hans bil. Har inte träffat honom på evigheter, mer än en månad. Dåligt. Ska försöka få till lite bästa M-tid snart, men det har inte gått under den senaste tiden när jag har rest och haft så mycket inbokat. Dagen lär gå fort i alla fall, och jag ska börja med att vila. Det blev en tidig morgon i morse…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/arets-forsta-rabarber/

2 kommentarer

1 ping

  • Åkemaj 27, 2014 kl. 01:30
  • Svara

  Mmm det där ,, en ljummen rabarberkräm e skitgooooott ,, var väldigt länge sedan jag åt kom jag på nu när jag ser bilden dom där lägger jag rabarber på ”thi -hi” fick det i mailen ,, och hittar inget head on topic men jag droppar texten här under ,, det är från en kollega till dig Arga docktorn 🙂

  Dr Bragée – Nyhetsbrev Maj 2014

  Hej, vi sänder regelbundet nyhetsbrev till dem som anmält intresse. Vi har en del viktiga nyheter att meddela:

  Dr Bragées mottagning ändrar inriktning. Den 1 oktober 2014 öppnar vi vårt nya stora rehabcentrum i Garnisonen, på andra sidan gatan från nuvarande lokaler. Genom att vi förhoppningsvis ingår i landstingets vårdval kommer vi att få möjligheter att erbjuda rehabilitering i 8-veckors program. Vi blir ett utvidgat team med läkare, fysioterapeuter, psykologer, socionomer, sjuksköterskor som arbetar tillsammans med både utredning, behandlingar och gruppverksamhet. För att delta i dessa program behöver man remiss från sin husläkare. Dr Bragées och Dr Lindborgs mottagningar stänger den 26 september. Dr Vinbergs fortsätter i de nya lokalerna. Vi återkommer med mer information, då vi avvaktar landstingets beslut i början av juni.

  Sommarstängning. I år är mottagningen stängd under juli månad.

  Forskning Vi har intressanta projekt om diabetes, överaktiv blåsa, fibromyalgi, knäartros och nervsmärta. Du finner information nedan och på våra hemsidor.

  1. Oj, där ser man. Låter som precis allt annat jag varit på, och det där med gruppverksamhet gör att det kryper lite i kroppen på mig. Jag mår inte direkt bättre av att höra av andra att de mår bättre av att ha börjat träna, eller höra på hur de beklagar sig (vilket folk gör), så jag tror inte jag har någon direkt anledning att försöka komma dit. 🙂 Tack för infon i alla fall!

  • Försvunnen vaniljsås -juni 1, 2015 kl. 10:27

  […] ett par veckor sedan när vi gjorde årets första rabarberpaj så blev det ett litet haveri med vår vaniljsås. Den existerade nämligen inte, mer än lite […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.