Axeln ur funktion

Fasen vad jag har ont i axeln. Det är den högra som är värst, säkert för att jag är högerhänt. Jag kan knappt få på eller av mig tröjor själv, jag kan inte ta fram något ur köksskåpen med höger arm, eller egentligen ingenting alls som sker över brösthöjd. Det strålar från nacken och ändå ut i fingrarna, och så är det två punkter som gör särkilt ont.

Den ena är leden i axeln där bicepsfästet är. En gång fick jag ett par kortisoninjektioner där (som inte hjälpte ett dugg), och det krävdes två personer för att göra det. En som drog isär axeln, och en som gjorde injektionen. Bedövningsmedlet i sprutan hjälpte inte det minsta heller – sånt biter inte ett dugg på mig. Den andra punkten är i bröstryggen, bredvid det högra skulderbladet. Jag behöver massage, i stor mängd, både för axeln och nacken.

Smärta i axeln

Undrar om det där med nacken och utstrålningen i armen har med diskarna i ryggen att göra, eller om det är helt muskelrelaterat. Ska ju försöka hitta en vettig husläkare, en som inte frågar mig vad han ska skriva i remisserna eller förolämpar mig med sin okunskap, och försöka få till något med en sjukgymnast eller ortoped. Vad vet jag inte riktigt, jag vet bara att jag inte kan gå omkring med en obrukbar högerarm hela tiden, och särskilt inte när jag ofta går med en krycka. Kan lika gärna hugga av hela armen med axeln i dagsläget, för den är mest i vägen. Tips?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/axeln-ur-funktion/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermaj 9, 2014 kl. 22:39
  • Svara

  Bedövningen innan du hugger? 😀 Det där med utstrålning i armen kan vara diskarna. Inte helt ovanligt att begynnande diskbråck ger liknande symptom. Ibland läker det av sig själv, ibland med hjälp av sjukgymnastik och ibland behövs tydligen lite opererande.
  Du har ju så många knasiga tillstånd i kroppen så egentligen kan det vara precis vad som helst. Eller? Jag är ju bara lekman och kvacksalvare. En vettig doktor om du någonsin hittar någon borde kunna ställa en diagnos.

  1. Bedövning överhuvudtaget funkar inte, det är något konstigt symtom, så jag behöver ingen innan avhuggningen! 🙂 Ja, det kan lika gärna hänga ihop med att nacken är paj, som med någon muskel eller den där jäkla leden. En doktor jag träffade för ett år sedan trodde att jag skulle få ett fint operationsärr i nacken förr eller senare på grund av de problemen, men jag har ingen aning. Ska till en ortoped i sommar och kolla närmare, de borde ju veta något i alla fall. Eller inte. 🙂

  • Pettermaj 10, 2014 kl. 10:11
  • Svara

  Ett ärr till höjer ju bara coolhetsfaktorn. Många ärr och man har varit med….. Ortopeder verkar vara lite vassare än allmänläkare men man vet ju aldrig vilka metoder eller diagnoser dom fastnat i. Det går mycket trender i det här med behandlingar. Ibland funkar det gamla hederliga bäst. Ibland inte. Ibland får man ju tjata på de där doktorerna att de ska testa något man själv läst om. hahaha…

  1. Ja, det är sant. Jag litar ändå mer på ortopeden än husläkaren som tycker att jag ska skaffa barn för att bli gladare, så att jag slipper ta så mycket smärtstillande! 😀

  • Pettermaj 10, 2014 kl. 10:38
  • Svara

  Skaffa barn = mindre smärta???? Jag behöver inte vara speciellt smart för att räkna ut att den läkaren är en man. Hahahaha……
  Vet inte om det hör ihop att smärtan automatiskt minskar för att man är gladare. Tandvärk försvinner inte direkt för att jag har kul eller roar mig. Men visst finns det väl en koppling mellan hur mans er på livet och hur kroppen mår. Att skaffa barn var dock en något annorlunda ordination. Men vad fan botar det ett diskbråck kan det kanske var värt det. 😀

  1. Haha! Han missade den lilla detaljen att jag inte får böja eller vrida mig, och att jag skulle behöva hitta en eventuell pappa, göra en provrörsbefruktning och vara sängliggande i nio månader. Och ha någon som tar hand om ungen åt mig…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.