Bryter naglar

Alltså, det är helt sjukt vad sköra mina naglar har blivit. De går av så fort jag slår i något, eller om jag bara råkar böja en nagel. Jag är ju verkligen inte den som ägnar mig åt förlängningar, konstiga akrylgrejer eller plastnaglar, men det innebär inte att jag tycker att det är så snyggt när 8 av dem har normal längd, och två är typ helt av. Snett och vasst blir det också.

Det ser liksom ut som om de håller på att skiva sig, och så är de fruktansvärt räffliga och vågiga också. Det kan bland annat bero på brister av olika vitaminer eller mineraler, men jag läste någonstans att kraftig medicinering kan orsaka det också. Så är det nog i mitt fall. Mina naglar är så sköra att de nästan går av bara jag öppnar en burk läsk, och så ska det väl inte vara? Undrar hur länge det dröjer innan evolutionen gör att våra naglar försvinner, egentligen. Vi har väl ingen nytta av dem? Att öppna en burk räknas inte, för det är ju en efterkonstruktion utifrån av att vi har naglar nu.

Naglar

Förresten, jag tycker att det är hemskt fult med avskavt nagellack. Antingen har man lackade naglar, eller så har man det inte. Att gå med samma lack i två veckor, eller hur lång tid det nu tar för lacket att nötas bort så pass mycket att bara delar av naglarna har någon färg på sig, det är inte snyggt. Hellre naturliga, men helst inte trasiga. Hrmpff.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/bryter-naglar/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag har fått räfflade naglar och jag avskyr det, jag som brukar måla mina naglar 🙁 hittade dock ett lack som jag kan använde innan jag målar med den färg jag vill ha, som typ tar bort det räfflade :D. Men har tappat bort det lacket :(.

  Mina naglar brukar vara sköra mest på vintern.

  Haha, ja avskavd lack är inte det snyggaste direkt.

  1. Åh, det låter bra! Ser helt skumt ut när de är typ randiga på längden, fastän de är målade! 🙁 Hoppas att du hittar det igen, säg gärna till vad det heter i så fall!

 2. Jag har också sköra räffliga naglar. Osnyggt.
  Avskavt nagellack är en styggelse .
  Kram

  1. Ja, verkligen! Men vi är ju rätt snygga i övrigt, så det kanske går att ha överseende med våra naglar. 🙂

  • Moi on augusti 2, 2014 at 17:31
  • Svara

  Finns olika underlack som heter ”ridge filler” som kan hjälpa er! 🙂 Annars kan jag rekommendera Seche Vite som finns på Kicks och Åhlens t.ex, ett överlack som jämnar ut ytan helt, lovar att ni inte blir besvikna och lacket håller mycket bättre – inga avskavda fulisar heller med andra ord 🙂

  1. Åh, det ska jag kolla efter! Tack för tipset! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: