Castillo Montjuic och siesta

I dag blev det först en sväng till området kring Barcelonas gamla stadsområde, och stranden. Inget bad, bara spana. Sen tog vi en tur upp till toppen av Montjuic och kollade in ett gammalt fort högst uppe. Eller ja, jag hade inget större intresse av fortet, och vi gick inte in, men vi tog en promenad runt det. Det fanns flera vackra små parker på väg dit, och utsikten när vi kommit hela vägen upp var fantastisk. Åt ena hållet såg man Medelhavet, lyxkryssare och en stor hamn, och åt andra hållet själva stan.

Utsikten från Castillo Montjuic i Barcelona

Solen blänkte som fasen hela dagen, så vi blev helt rosa på axlar och nackar. Tog en buss ner för berget Montjuic, och vi tänkte att vi åker så långt den går och ser var vi hamnar, men den stannade bara några hundra meter ”hemifrån”, haha! Vi fick i alla fall se lite saker på vägen som vi förmodligen inte hade tänkt åka till bara för de sakernas skull, som OS-arenan och ett konstmuseum som är ett riktigt skrytbygge.

Sen var det dags för den dagliga siestan (sover eller vilar ett par timmar varje eftermiddag, annars hade jag aldrig klarat mig), och nu bär det ut på stan igen. Alla äter väldigt sen middag här, men det är så många turister att restaurangerna i alla fall har öppet så här dags. Det är inte ovanligt att man får menyer i handen av en inkastare, när man är på väg hem vid tio-elva-tiden – och då är ställena fulla. Det blir tidiga kvällar för min del, jag har inte lagt mig efter tolv förutom första dagen vi kom hit. Men vi är uppe och ute ganska tidigt för att slippa värsta turistrusningarna, så det funkar bra! Nu: Carne. Eller carn, som de säger här. Allt stavas med minst ett x, förresten.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/castillo-montjuic-och-siesta/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: