En unik man.

Jag blir så rörd ibland av en del saker Dr. Feelgood säger och gör. Han är så oerhört skicklig, och smart som få. Jag tillhör de smartaste två procenten i världen enligt Mensa, men han är både ett och två strån vassare. Visserligen ligger jag där halvnaken och blir mörbultad när vi pratar, så det är svårt att prata överhuvudtaget, men det är ännu svårare att kläcka ur sig något vettigt när han berättar saker. Men det som gör honom unik är inte att han är den vassaste kniven i lådan, utan det är hans inställning till att hjälpa folk.

Han vet att jag inte kommer att bli bra, och har inga förhoppningar om att jag ska dansa ut därifrån en vacker dag (vilket en av hans patienter faktiskt hade gjort efter att på en timme i stort sett blivit botad från 20 års smärta!), men så länge han kan skänka mig lite lindring och förbättring vill han göra det. Det som gör honom unik är att han inte ger upp för att det är svårt, och att han är på min sida. Och att han säger det är helt fantastiskt.

Jag har inte många inom vården på min sida, och har inte haft det heller. Någonsin. Han är nog faktiskt den första som vill mig väl på riktigt, och skänker sin tid gratis för göra så att mitt liv suger lite mindre. Han är beundransvärd och unik på så många sätt.

Att han dessutom är en av de bästa i landet på det han gör, är rolig och får mig att skratta i all misär är verkligen grädde på moset. Det är en ljus punkt i en tillvaro där jag enligt Försäkringskassan har en så god vård i Sverige att jag har tillräcklig hjälp (det finns ingen inom landstinget enligt dem själva), när jag i själva verket står helt utanför vårdsystemet och inte har råd med smärtlindring själv. Tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/en-unik-man/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.