Ensam

Känner mig ensam. Ledsen, trött, väldigt ont, men framför allt ensam. Som om jag inte har så många på min sida, och jag orkar inte släppa in så många heller. Jag vill bara ha det bra, men det är så jävla svårt. Har haft så outgrundligt ont sedan vi kom hem i lördags, och det har gjort mig helt förstörd de senaste dagarna. Och det har gjort mig ensam.

Kom nyss hem från sjukgymnasten, hade ett tidigt morgonbesök där. Hela dagen är alltså förstörd, i det avseendet att jag inte orkar göra något annat. Jag orkar inte vara trevlig, jag kan inte ens rå för att tårarna rinner utan att jag tänker på det, men jag vill så gärna kunna göra saker som alla andra kan. Typ orka fika med någon eller ta en promenad i solskenet på egen hand, men nu sitter jag hemma, helt utslagen och helt ensam. Jag måste verkligen städa hemma, men jag orkar inte mer än några minuter. Typ torka av köksbänken.

Disktrasa

Jag orkar inte ens prata med någon egentligen, och det gör ju inte saken bättre. Har så jävla mycket på ”att-göra”-listan, viktiga saker. Hitta en vettig läkare. Hitta ett sätt att träna på, och helst någon att träna med också. Gärna någon som kan något om saken. Bassängträning kanske kan bli av efter sommaren, men det är länge tills dess. Det är i alla fall roligt att gå till jobbet, och det får jag göra i morgon. Jobbigt, ja, men roligt. Det är tre veckor kvar innan jag försvinner därifrån för gott, men jag blir glad av att vara där. I morgon blir jag kanske ganska ensam, eftersom de flesta ordinarie är borta, men jag har i alla fall ett gäng volontärer att koordinera. Social samvaro och samtal med människor. Extremt viktigt, även om det inte alltid kommer naturligt eller är enkelt. Vi är väl alla ensamma på något sätt, antar jag. Jag har oftast inget emot att vara ensam, men just nu känns det tungt. Nya tag i morgon.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/ensam/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mmaj 21, 2014 kl. 14:58
  • Svara

  Jag känner igen mig i många av känslorna. Inte för att det hjälper. Stor kärlek till dig, min fina vän. Stor kärlek!

  1. Alla har vi såna dagar 🙂 Tack och kram!

  • Åkemaj 22, 2014 kl. 00:17
  • Svara

  Ett litet oväntat inlägg i ”debatten” med GLÄDJE kan jag berätta att du har FEL !!!!!!! ( ???? )

  vem fa-&%¤ tror du att du är ? DET FINNS INGA MÅSTEN !! ( förutom att intaga näring , göra sig av med biprodukterna av detta intag , andas och slutligen DÖ !! (Glöm inte bort att T.O.M michel jacksson slutligen möte sin skapare trots syrgastält och andra dumheter som skulle ge honom evigt liv )

  du MÅSTE inte städa NU ,, och det här VET du ju IGENTLIGEN ,,, tvingar du dig att städa trots att du inte mår bra så sänker du dig ytterligare djupare ner i ditt initziala problem ,,, vi har alla bättre och sämre dagar och ska du tvinga dig att städa när du redan från början är låg kostar det massor med energi .. en energi du redan från början inte har .. men som sagt det finns BÄTTRE dagar ,, om du istället för att tvinga dig att städa när du redan är låg så VILAR du istället och ger kroppen den lilla chans den har att hitta tillbaka lite energi … och så utnyttjar du den bättre dagens energi till dessa göromål ..,, lyckas du sätta detta tänk i system så kommer du förhoppningsvis med tiden ha byggt upp en extra kraftreserv och det är såna saker vi får sträva efter att hitta istället för att slösa bort våran energi på några ”onödiga” ”måsten” ,,, och du behöver inte ens bemästra dig att förklara detta för ”Älskaren R” ( va fassen skriver du ”ålskaren R för ?? finns det en Älskare B och en Ålskare L oxå ?? DÅ fattar jag att du inte har någon energi kvar 🙂 *lol* HAN asså han med stort ”R” han lever ju ihop med dig ,, ser dina problem , lider i tysthet och skulle inget hellre än att få dig att slippa dina smärtor och få må bra ( och om det mot all förmodan skulle visa sig vara felaktigt så får du väl kolla runt i registret ovan och byta ut honom mot ”B” tex 🙂 HAN ( Still Mr.R ) skiter fullständigt i om det är lite rörigt eller dammråttorna har eftermiddagsfika med katterna ,, han vet att du gör ditt bästa och han accepterar fullt ut att du inte kan städa när du är sänkt ,, DET ÄR DAGS ATT VAKNA KLARA ,, DEN STÖRSTA FIENDEN I DITT LIV ÄR INTE NÅGON ANNAN ÄN DU SJÄLV ,,, det är DU som tvingar dig att göra saker du igenligen inte borde bara för …. ??? och det är när du börjat tänka efter så kommer du snabbt komma till insikt att jag har rätt ,,, vi har ju våra handikapp varesig vi vill eller inte ,, hemligheten är att bli ett med sig själv , lära känna sina begränsningar och sen finta dom .. man kan göra det mesta endå ,, det tar bara en himla massa mera tid ,, men vi och alla andra människor har våra begränsningar ,, det går inte att sitta och gråta över spilld mjölk ,, jag har alltid velat kunna sträcka ut armarna och vifta med dom och FLYGA ,, det är ju tyvärr ingenting jag kan eller någonsin kommer kunna ,, så vill jag flyga så gör jag det i avsett fordon .. flygplan , helikopter, hangglider , luftballong ,, det är ett exempel på accepterat handikapp men endå kunna göra det ..

  comprendé ?? du får ta dig ett snack med den dära klara ,, och får du ingen respons får du väl dra fram trumfkortet ARGA KLARA 🙂

  1. Ja, du har helt rätt på det stora hela. Ett par måsten har jag dock – äta, sova och andas. De måsten som var viktigast var att få hjälp att få ut något ätbart ur frysen (har sån där hemsk halv frys längst ner vid golvet), och när inte det hände behövde jag handla mat (skitsvårt själv). Dessutom behövs det verkligen dammsugas för jag är allergisk, och det har inte gjorts på några veckor eftersom vi varit bortresta. Jag bryr mig inte ett dugg om dammtussar eller skit i hörnen, men när det blir jobbigt att andas börjar det bli ett måste.

   Det finns bara en älskare, jag älskar R men han är så självständig att jag ibland undrar om han kan ha en flickvän eller sambo – uttrycket var från början ett skämt, men för nytillkomna läsare som ibland undrar så har jag börjat skriva ut det varenda gång jag nämner R. Jag fick ingen hjälp av honom med de saker jag behövde, så då hamnade det helt plötsligt en massa måsten på mig och jag blev självklart arg och ledsen för det egentligen är så enkelt att hjälpa till med. Jag har fortfarande inte städat, jag fick hjälp med att handla lite mat så att jag kan käka mackor och sånt, men det var allt.

   Jag håller dock med dig på det stora hela – det finns inga måsten!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.