Fiskspa!

I dag var vi på fiskspa! Vi började dagen med lite poolhäng och en simtur för att vakna lite, men sen blev det molnigt och lite kyligt så vi drog iväg på annat. Hade sett ut ett fiskspa (som jag varit sugen på att testa i evigheter hemma) som låg ganska nära hotellet, så jag lyckades övertala syrran att följa med och prova. Hon var lite skeptisk först, men följde med ändå.

Man fick tvätta av fötterna ordentligt innan man sänkte ned dem i en tank med ljummet vatten, proppfullt med fiskar av märket Garra Rufa. Anstormningen när de attackerade fötterna var enorm! Det kittlades som fasen den första minuten när de började nafsa, och sen var det hur skönt som helst. Som den bästa fotmassagen, men som även åt upp torr och död hud. Fiskarna hade inga tänder, men liksom en sugkoppsmun som de metodiskt gick över hela fötterna med.

Fiskspa! Garra Rufa-fiskar

Det kittlade och pirrade i fötterna långt efter att det var färdigt (en halvtimme), och fötterna blev helt sjuuuukt mjuka! De har aldrig varit så mjuka och fina i hela mitt liv! Perfekt när man har svårt att böja sig och nå ner. Grymt skönt, och syrran var väldigt glad över att hon blev övertalad. Det var de bästa €10 jag spenderat på resan hittills, och tänker garanterat gå på fiskspa igen. Rekommenderas varmt!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/fiskspa/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mariamaj 1, 2014 kl. 21:23
  • Svara

  Hej hej
  Vars på Rhodos är du? Vi åker till Rhodos i slutet av månaden så blev lite nyfiken, är också sugen att testa fisk-spa 🙂
  Hoppas du har det riktigt bra!
  /Maria

  1. Tack! Vi är i en liten ort som heter Kolymbia! Det finns 3 stycken såna fiskspa bara här, så jag tror att de finns lite överallt på ön. Hoppas ni får en trevlig resa!

  • Mariamaj 2, 2014 kl. 09:17
  • Svara

  Det är dit vi ska, till Kolymbia 🙂
  Jag har varit intresserad att testa fisk spa länge, men glömt bort det, så tack vare din blogg fick jag en påminnelse :)’ nu vet jag att vi ska ha med pengar till det .
  Jag skulle egentligen borda bada hela kroppen med fiskarna då jag har psoriasis, har hört att det ska vara jätte bra, men känns nog läskigt att fiskar ska äta på ens fötter.

  Det ser ut att vara god mat, hoppas vi också har det på hotellet där vi ska bo 🙂
  Ha en fortsatt trevlig vistelse!!!!!

  1. Åh, vad skönt det låter att bada hela kroppen med fiskar! Man får en kittel-chock första minuten, sen är det underbart. 🙂 Tack, hoppas att du får det toppen också! Vi bor på Sentido Port Royal, själva orten är väldigt liten men som tur är så är ön inte så stor så det är lätt att ta sig runt!

  • piafiamaj 2, 2014 kl. 14:43
  • Svara

  Ajajajhihihi…! 🙂 de där fiskrackarna fick sig nog en rejäl måltid av mina sjukt kittliga fötter i Playa del Ingles i höstas! Ha det så gott, bästa Klara!!!

  1. Tack! Hehe, det var sa underbart med fiskspa, maste testa att gora om det nagon gang! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.