Gigantisk myra…

Allting har exploderat i grönska sedan jag var här för två veckor sedan. Träden blommar, buskarna blommar, slingerväxterna börjar ta fart (och när de kommer igång går de inte att stoppa) och det är snäckor överallt på morgnarna när det fortfarande är fuktigt ute. Till och med syrenen är igång. Förresten, i går kväll satt jag utomhus en liten stund, och helt plötsligt kom det en helt enorm jävla myra och kröp på min arm – det var nog den biffigaste myran jag någonsin sett!

Jag kollade myrbilder på google, och jag tror att det var en hästmyra. Den var nog en dryg centimeter lång och riktigt fet, och jag hoppas att den var på väg någon annanstans. Så här stod det nämligen på Anticimex hemsida:

Den bygger sina bon i trämaterial, i gamla träd och stubbar. I naturen är lämpliga boplatser stubbar och stockar som ligger på marken och rot- och stubbdelen av skadade och levande träd. Om du har stora myror som promenerar omkring i huset så ska du se upp, det kan röra sig om ”Nordens termiter” nämligen hästmyror.

Myra

Ett skadedjur, alltså. Det var nog den första myra av den storleken jag har sett här, men det vore ju inte så kul om den höll till i kåken. Visserligen är stugan halvrutten, halvmöglig efter en vattenläcka, och dessutom håller den på att sjunka ihop, men en koloni av såna där kan jag vara utan. Undrar om de bits… Småkryp är fascinerande, men såna här vill jag helst inte ha på kroppen. Eller i huset. Eller på tomten…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/gigantisk-myra/

2 kommentarer

1 ping

  • Farsanmaj 23, 2014 kl. 22:10
  • Svara

  Hästmyran är mest känd för att äta små flickor om max 60 kilo.

  1. Ha! Då är jag säker, jag väger 62! 🙂

  • Pulled pork och fler djur... -maj 24, 2014 kl. 09:57

  […] « Gigantisk myra… […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.