Konstiga myggbett

Det fanns någon sorts konstiga myggor på Rhodos. Jag har tre myggbett i rad på halsen, och till en början var de inte alls särskilt stora och kliade inte så mycket som när våra svenska myggor biter, men efter några dagar blev det värre. Mycket värre. De liksom svällde upp, och såg nästan ut som vattenfyllda blåsor. De kliar som små jävla as, men jag försöker att inte peta på dem.

Fint, va? Det där är en bit av min hals, med några stoppljus. De har suttit där i fem dagar nu, och har inga tendenser att bli mindre – trots att jag inte rör dem. Det kanske var något helt annat än en mygga som bet, men myggor är de enda insekter jag har sett. Förutom kackerlackor och fjärilar. Har inte fått några svenska myggbett ännu, men snart börjar väl det också. Jag hatar myggbett, eftersom jag är överkänslig.

Myggbett på halsen

Tur att det inte var mitt i ansiktet i alla fall, då hade jag sett för lustig ut. Lustigare. Jag är rosa lite här och var, brun lite här och var, och kritvit på vissa ställen. Där solen aldrig skiner. Jag brukar aldrig bli särskilt solbränd, men av någon mystisk anledning har jag fått en ljusbeige ton. Hoppas att den stannar längre än en vecka, för jag ser lite piggare och friskare ut när jag inte är likblek. Nu: klippa håret. Det ser ut som hej-kom-och-hjälp mig! Sen blir det äntligen färd till R och katterna. Och jag ska vila så hårt att ni inte kommer att veta om jag är levande eller död.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/konstiga-myggbett/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanmaj 5, 2014 kl. 18:19
  • Svara

  Välkommen hem!
  Vägglöss?

  1. Tack! Nja, de surrade i alla fall, tror inte på löss!

  • Piafiamaj 7, 2014 kl. 01:07
  • Svara

  Så galet jobbiga insekter! Läste på nätet att det också kan handla om sandflugor. Rekordet i antalet bett för mig är 32… på en och samma resa. En smula jobbigt för en som redan har eksem. Hittade tack vare en duktig apotekare på Mallorca en kräm som omedelbart stillade både stick och eksem. Krämen tog slut, tuben kastades. Så dumt!!!

  1. Åh, såna kan det såklart vara! 😮 Det är fortfarande stora bölder, men de har i alla fall slutat klia. Kladdar på lite vanlig zinksalva på kvällarna, det verkar ha dämpat lite i alla fall.

  • Åkemaj 22, 2014 kl. 01:53
  • Svara

  äsch är det inte en ”old classico” ,, har för mig vi kallade det SUGMÄRKEN när jag gick i skolan 🙂 ang den där magiska spanska krämen .. den är säkerligen illegal om du för in den till svedala så det går på ett ut

  1. Haha! 🙂 Jag har aldrig haft sugmärken som såg ut så där! De har i alla fall äntligen försvunnit – men det tog två veckor!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.