La Sagrada Familia och fler fula fiskar

I dag har jag frusit som en isbit! Vi gick upp astidigt (7 på semestern!) för att vara först i kön till La Sagrada Familia efter frukosten. Och det funkade ju ganska bra, vi kom in snabbt. Jag har varit där tidigare, och då blev jag mer imponerad än den här gången. Det var mer byggarbetsplats över det hela nu än för några år sedan. Men visst är det spektakulärt ändå! Gaudí var antingen bara helt briljant eller smått galen. Hårfin gräns.

La Sagrada Familia

Vi åkte upp i tornen också, men det skulle vi inte ha gjort. Självklart var det väldigt trångt, och när vi betalade för att åka hiss så berättade de aldrig att det ändå var runt 50 ganska stora trappsteg utan något att hålla sig i, och för smalt för att gå två i bredd. Oh well. Det blev hem direkt efter La Sagrada Familia för att rulla runt i rullstol i resten av dagen, det var regnigt, blåsigt och kallt. Vi åkte till Akvariet och kollade på andra sorters fula fiskar än i går. Väldigt trevligt ställe, faktiskt. Inte så mycket läsbar information om man inte talar katalanska eller spanska, men det gick att hanka sig fram.

Bläckfisk. Var på La Sagrada Familia och Barcelonas akvarium.

Sen var jag tvungen att sova ett par timmar, så vi drog hem. Nu ska vi ut och käka tapas någonstans, och i kväll blir det ett varmt bad för min del. För övrigt måste jag säga att Barcelona är helt fantastiskt om man sitter i rullstol – bättre än någon annan stad jag någonsin varit i. Det finns inte en enda trottoarkant som inte är nedsänkt vid övergångsställena, och det finns ramper och hissar överallt. Briljant.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/la-sagrada-familia-och-fler-fula-fiskar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.