Lågvatten

Det är verkligen lågvatten på lantstället nu, och då menar jag inte att något är trasigt eller dåligt – det är lågvatten på riktig i sjön! Det är ingen liten sjö heller, utan en ganska stor Östersjö. Det är extremt långgrunt just här, och man kan gå säkert 50 meter rakt ut innan man har huvudet under vattnet. Det är en farled för båtar en bit ut, så jag antar att det blir väldigt djupt ganska snabbt när det väl händer. Det passerar ändå en hel del stora båtar här.

Lågvatten på lantstället

Vattnet brukar gå ända upp till gräskanten, men som ni ser så saknas det några liter och stenarna vid bryggan syns. Sjöbotten sticker upp, och jag tror att den där vita båten till höger står stadigt på botten. Det ser himla kul ut när man kollar på sjöfåglarna som simmar omkring här, för de varierar mellan att simma för att ta sig fram, och att där det bara är någon centimeter djupt. På lite avstånd ser det ut som om de går på vattnet, och det är sånt jag fnissar åt i brist på annat att göra.

Det är dags att bada, förresten. Enligt tradition ska man bada innan eller på nationaldagen den sjätte juni, och nu börjar det bli ont om tid. Skulle ha fått det avklarat när det var så himla varmt förra helgen, men då hade inte R tid. I går hyfsade vädret till sig så det i alla fall var soligt, men någon direkt värme var det inte. Och nu ska det regna och vara kallt, ända fram till just nationaldagen. Ugh, lågvatten. Måste bada. Brukar inte bada vid den här bryggan utan på ett litet berg en bit bort, för här skulle jag inte ens orka gå så långt som krävs för att jag ska bli blöt. Har du badat ännu?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/lagvatten/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: