Nellie Dellies!

Det har kommit ett nytt slags vardagsgodis som man kan njuta av lite när som helst utan dåligt samvete för att man får i sig socker eller kalorier i mängd! Inte för att jag någonsin har dåligt samvete, men jag är ju en godisgris, så självklart har jag provat. De heter Nellie Dellies, och är sötade med stevia i stället för vanligt socker. Smakar precis lika sött och gott som vanligt godis, men man slipper det onyttiga i så stor mängd. Man kan alltså lätt proppa i sig en näve då och då utan att det är lördag. Varje dag, till och med. De innehåller dessutom en väldigt hög andel kostfibrer som håller blodsockret på en stabil nivå – väldigt ovanligt för att vara godis! Man får passa sig så att man inte vräker i sig så mycket så att magen pajar – för de är verkligen goda!

Nellie Dellies vardagsgodis. Lakrits, vingummi och choklad med stevia och kostfiber.

Det finns tre laktritsvarianter; saltlakrits, sötlakrits och lakrits och kola, och så fruktvingummin. De innehåller självklart betydligt färre kalorier än vanligt godis, eftersom det inte är något socker i det. Dessutom finns Nellie Dellies som choklad i tre varianter; mjölkchoklad, mörk choklad och ett marsipanbröd med mörk choklad. Eftersom de har hög kakaohalt innehåller de fortfarande en hel del kalorier, men de mättar faktiskt betydligt bättre än vanlig choklad på grund av att det är kostfiber i.

Min favorit är fruktvarianten av påsgodis, helt underbar. Kommer lätt att smaska på sådana lite nu och då när jag är sugen på något sött. Inte så mycket för kaloriernas skull, men för tänderna. Godiset passar dessutom alldeles utmärkt för diabetiker – stevia har 0 i GI-värde, är fritt från både kalorier och kolhydrater och höjer inte blodsockret. Toms, som tillverkar Nellie Dellies, har till och med sökt patent på receptet med stevia och kostfiber, så det är helt klart nytänkande. Det kommer till och med att säljas på en del apotek! Visserligen passar det som vardagsgodis, men det är så gott att det slår “vanligt” godis med hästlängder. Jag hoppas på fler fruktsmaker snarast – och varför inte något surt…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/nellie-dellies/

12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nu diskuteras det i och för sig om Stevia och dess nyttighet. personligen är jag pragmatisk och håller mig till beprövade koncept. Socker har alltid använts i godis och funkar bra. Det är billigt och säkert. Käkar man lagom mycket och rör på sig är det inga problem med socker. I godis.
  Tillsats av socker och sötningsmedel i vanlig mat är däremot HELT ÅT HELVETE och lurar bara hjärnan att tro att maten är godare än den är.

  Sötningmedel brukar ha den egenskapen att den lurar kroppen att producera insulin för att möta energiintaget, (kolhydrater/socker). Kommer det inget socker skickar hjärnan signaler att du ska äta för att reglera insulinnivån. Tjockisar som käkar lightprodukter går därför inte ner i vikt. Alla jag vet som är kraftiga och dricker lightläsk är fortfarande kraftiga. Hmmmm….

  Men funkar något för andra och de sover gott om natten är jag nöjd. 😀

  1. Självklart ska allt intas i normala mängder. Stevia har inte visat någon påverkan på djur och det påverkar inte blodsockret, som andra sötningsmedel gör, så jag tror bättre om det än diverse annat som är konstgjort. Men jag tror ändå att magen pajar om man äter för mycket. 😀

 2. Påverkar det inte blodsockret funkar det kanske bättre med tjockhetsrisken. Fan att jag inte kommer ihåg vad det var för lurt med stevia som det diskuterades om. Jag får återkomma i frågan.
  Jag får dock alltid en känsla i att det uppfinns en hel del nya grejer för att vi ska kunna känna oss “nyttiga” trots att vi lever i liv i dekadens. 😀

  Det är en stor marknad beträffande “wellness” och “fitness” blandat med bantning.

  1. Ja – dekadens är inte dumt! 🙂 jag fattar inte det där med bantning, men det verkar ju poppis och folk går på allt. Återkom gärna om du kommer på vad det var för lurt med stevia!

  2. Lurt med stevia
   den är väldigt processad nu och dessutom ofta tillsatt ihop med annat sötningsmedel vilket gör det mycket mindre naturligt än vad tillverkarna vill göra gällande
   Dessutom är ju stevia i sin rena form så otroligt söt att den är svår att hantera
   Att använda den gör att man vänjer sig vid mycket söta smaker vilket så klart inte är nyttigt
   bättre att ta lite socker ibland och dra ner på sött över huvud taget
   Stevia är en sak.(gröna blad).. stevia glykocider något annat ..
   För att få ut det söta ur steviabladen kan gifter användas i processen också !

   1. Där ser man, tack för info! Läste att stevia är 300 ggr sötare än socker, så det kan ju stämma. Men för diabetiker och de som inte äter socker är det ju ändå det bästa alternativet hittills. Visserligen finns det inga forskningsresultat som visar på att något sötningsmedel är farligt för människor (men mängder med vanligt socker), men man bör äta allt med måtta! 🙂

 3. Jag köpte NellieDellis choklad och blev besviken när jag försökte läsa innehållet
  väldigt svårt att läsa på förpackningen + en massa krafs ?? oligofuktos + inulin FIBRER som kan vara irriterande för tarmen! , eryhtritol (sukrin)+ steviaglycosider och emulgeringsmedel (rapslecitin.) vilket i o för sig finns nån form i all choklad tror jag
  Nog nyttigare med en bit ekologisk choklad med råsocker och så få tillsatser som möjligt! ??

  1. Jo, säkert är det så, men för de som inte kan äta socker av olika anledningar så är det nog det bästa som finns på marknaden. Fibrerna är tydligen en del av grejen de tar patent på, men ja, käkar man mycket pajar magen garanterat!

  • Diana on juli 11, 2014 at 00:15
  • Svara

  Nellie chokladbar höjer visst blodsockret. Det har jag fått erfara från att jag har diabetes typ 1 och har mätt värdet innan och efter… Ej ok.

  1. Ja, det är klart eftersom den innehåller helt andra saker än påsgodiset (det var om gelégodiset jag skrev att det inte höjer blodsockret, enligt tillverkarna själva).

  • Anette Boström Sidestål on september 23, 2015 at 08:49
  • Svara

  Hej,

  Gud vad jag är glad att jag hittade dig här i internetvärlden. Känns som att du är typ en sån som jag. Kan man prenumerera på bloggen så att den hamnar på ens FB? Orkar inte alltid med min mail som kan innehålla massor av e-post … eller är inläggen samma på FB och här?

  Ha det bäst!

  1. Hej Anette och tack! Det finns en gilla-knapp för min sida på Facebook i menyn till höger, om du klickar på den så dyker inläggen upp i nyhetsflödet på FB!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.