Orkade inte mycket och fick ingen hjälp

Kunde gärna ha hoppat över gårdagen. Jag fick göra det som skulle göras själv, men jag hade så ont efter av att ha varit uppe med muskelkramper sedan klockan fyra i går morse, att det inte blev så mycket gjort ändå. Jag tvättade två maskiner och packade ur min ryggsäck, det var allt. Orkade inte göra mat, orkade inte handla, fick inte upp burken till kaffet.

Älskaren R var skitsur och trött för att han var så där sjuk som bara män blir. Ynk och pust och stånk för minsta lilla – han låg i sängen precis hela dagen för sin förkylning, och jag vet fortfarande inte om jag ska åka till lantstället i kväll. Jag vill ju träffa katterna, men han kan inte ge något besked om hur han ska göra. Vi måste dit, annars skulle vi ju inte ha tagit dit katterna så tidigt. Och jag vill vara i närheten av dem, inte så här att jag ser dem två dagar i veckan, och några veckors glapp då och då.

Söt grå katt på upptäcksfärd i gräset! En logistisk mardröm att flytta dem. Orkade inte åka.

Men nej, han får väl packa min väska och mina mediciner om han åker, för som han sa: “Det är väl bara att ta med lite kläder och lämna dem där“, men riktigt så enkelt är det verkligen inte. Blir det fel, eller om han inte jobbar i dag, eller inte åker till lantstället – då kan jag inte heller åka dit förrän till helgen. Inte kul. Jag blir så irriterad över att världen går under när han är sjuk och att han inte fattar att jag måste veta med god marginal för att orka göra färdigt. Jag får febertoppar nästan varje dag, jag vet att det inte är så kul, men det är bara att göra saker ändå – annars får man inget gjort. Nåväl, det här kan gå hur som helst. Nu ska jag i alla fall jobba.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/orkade-inte-mycket-och-fick-ingen-hjalp/

2 kommentarer

  1. “Ni kvinnor tjatar om att föda barn. När skulle bara veta hur det är när en man är förkyld”. 😀

    Jag är sällan sjuk eller har ont men när det slår till känner jag mig ynklig och handikappad. Då brukar jag tänka på att det faktiskt är en piss i Östersjön jämfört med många andra.

    Ska tänka på det nu när jag inte gillar de små blodådrorna som syns vid vristen. De gör inte ont men jag är fåfäng. Hahahaha….. I-landsproblem.

    1. Haha! Ja, det ligger nåt i det där talesättet. Apropå blodådrorna kan du ju trösta dig med att folk inte direkt brukar glo på andras vrister (jag har nog aldrig gjort det), annars finns det säkert någon laserbehandling. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.