Park Güell och span

I morse åkte vi iväg till Park Güell, ett annat av Gaudís verk i Barcelona. Det var inte det smartaste vi kunde ha gjort, för trots att rullstolen var med så var jag tvungen att åka rulltrappa och gå i trappor för att ta mig upp på kullen. Bussen upp var inte riktigt ett alternativ heller. Väl inne i parken var jag också tvungen att gå en hel del, för det var så ojämnt på gångbanorna att det knappt gick att köra. Men det var ett spektakulärt ställe, och säkert inte alls vad snubben som beställde Park Güell för hundra år sen hade väntat sig.

Gaudís Park Güell i Barcelona

Efter det besöket var jag ganska slut, så vi hade piller- och matpaus på något alldeles för turistigt hak som serverade dyr och ganska äcklig mat. Jag fick bränd kyckling med bakad potatis, och som vanligt inte en grönsak i sikte. Nåväl, vi ska gå till den stora marknaden i kväll, och då ska jag slafsa i mig så mycket god frukt jag bara orkar. Älskaren R är mer ute efter roliga skinkor och korvar, och jag antar att det är rätt ställe att hitta det på också.

Efter blaha-maten kom jag i alla fall igång lite, och jag tvingade R att köra mig runt i några butiker. Det var inga större protester, men han hade nog inte så roligt. Det spanska modet är inte min stil alls, men det var ändå lite kul att se. Solen steker och det är varmt som fasen, och vi har riktiga bondbrännor. R ser ut som Polens flagga, jag är lite mer jämnbeige med inslag av rosa. Nu ska han iväg en liten sväng på ett motorcykelmuseum, och jag tänker sova en timme innan vi går ut i kväll. Si.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/park-guell-och-span/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.