Rambo

Jag såg på Rambo i går kväll, första filmen. Den måste ha varit helt grym när den kom i början av 80-talet, för det fanns väl inget som riktigt liknade den? Posttraumatisk stress har ju alltid existerat, men inte aldrig haft ett lika tydligt ansikte. Jag antar att de flesta av er har sett den. “First blood“. En elitsoldat, Sylvester Stallone, som lider av trauman från kriget i Vietnam och bara vill vara ifred, men råkar ut för ett gäng tuffa småstadspoliser som får honom att gå bärsärkagång.

Gevär, luftgevär

De ska tydligen sända både Rambo 2 och 3 i kväll, och det var evigheter sedan jag såg dem också. Tvåan borde rimligtvis heta “Second blood“, men så är självklart inte fallet. Sylvester Stallone gör en bra insats ända tills han öppnar munnen, men det har väl aldrig varit hans starka sida. Han är lika lång som jag, så han står sällan bredvid någon annan i film (trots att jag ändå är 1.75). Vet inte om han faktiskt har något talfel, eller om han bara pratar extremt otydligt.

Men det var väl inte talet de gick efter. Ett par halvdöda, stora bruna ögon och svällande muskler är väl allt som behövs i porrfilmsbranschen, från vilken han kom tidigare, och så även i Rambo. Den är inte särskilt bra, men oj vad cool den måste ha varit för drygt 30 år sen. Vilka killar som var unga då tyckte inte att Rambo var en grym film…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/rambo/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Rambo 😀

  1. Haha, ett fan månntro? 🙂

 2. Inte speciellt bra? Den är URKASS men ändå bra mycket vassare än efterföljarna. Hahaha.

  First Blood har sina poänger och var en ganska häftig film när den kom. Tyvärr var ju inte 2:an och 3:an några intelligenta filmer. Jag såg faktiskt 2:an på bio innan jag drog på något galej i en Folkets park i Karlskrona. ja, jösses vilka grejer man hunnit med i sitt liv.

  P.S Jag tänker inte titta på Rambo ikväll. D.S

  1. Haha, ja du har rätt! Kommer knappt ihåg varken tvåan eller trean så jag ska låta TVn stå på i bakgrunden i alla fall. Lite halvnakna muskler har ju ingen dött av. 🙂

 3. Ha ha jag tror att fler än killar som va ung när filmen va ny tycker den är “cool”om inte annat, i smyg. Jag minns att småkillarna i min klass på slutet av 80-talet sprang runt med band över pannan..;-) Jag vet inte om de sett filmen, eller om de bara sett honom..

  1. Haha, det är nog möjligt! Jag förselog för R att han skulle börja med band över pannan, men han var inte så pigg på det… 🙂

  2. Man vet aldrig. De kan ha varit inspirerad av Karate Kid. Inte Rambo. 😀

   1. Ja just ja, han också… Fast Rambo var coolare.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.