Skjuts till landet

Min taxi kom i tid i går. Jag har bara fem arbetspass kvar nu, så det känns inte som någon idé att ansöka om extra resor till och från jobbet den här tiden – jag var ju tvungen att åka med kollektivtrafiken och åka vanlig taxi några gånger eftersom beslutet dröjde ett bra tag. På somrarna åker jag ju inte så mycket med färdtjänst, eftersom vi mest är på lantstället. Det ligger strax utanför Stockholms län, och där får jag inte åka. Har inga större behov av att göra det heller, i värsta fall om något skulle vara akut så kan jag låna en bil eller till och med få skjuts.

Jag var jävligt trött på jobbet, det var fullt upp eftersom jag i stort sett var ensam, men det var skönt att komma iväg. Efteråt åkte jag till älskaren Rs jobb, och han plockade upp mig och gav mig skjuts ut till lantstället. I dag jobbar han som vanligt, men för mig är det helg med fantastiskt väder. Och mina älskade små luddskallar är här! Det har gått två veckor sedan jag träffade dem, och jag har verkligen saknat dem. Det verkar ha varit ömsesidigt, för de vill inte lämna min sida.

Solkatt, min grå luddskalle söker skugga under ett stuprör! Fick skjuts till landet

Det enda jag har planerat är att åka tillbaka till stan och rösta på söndag, och så att åka till mina föräldrar och käka middag eftersom det är mors dag. Rösta är viktigt, så gör det. Det är inget man hoppar över bara för att det är jobbigt, man är bakis eller inte vet hur man ska göra. Ta med röstkortet och gå dit, så enkelt är det. Det är skönt att vara här, äntligen. Kanske jag får vila lite nu. Det vore onekligen skönt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/skjuts-till-landet/

2 kommentarer

  • Åke on maj 23, 2014 at 11:31
  • Svara

  Det finns gamla ordspråk som lever kvar i vårat samhälle och anledningen att dom inte dör ut är för att dom är ärliga och sanna ,, ett av dom är “respekt är inget man får , det är nått man förtjänar”

  du har precis rasat din erkända respekt med följande rader Citat :Min taxi kom i tid i går :Slut citat … ja eller hur och hela mälarn är nummera full med oboy va 🙂

  ang ditt logistikproblem ,,, RIKSFÄRDTJÄNST ,,, (det är väl nått du känt till tidigare hoppas jag ? )

  och slutligen det sistnämnda du skriver ang att rösta .. rent principiellt håller jag med dig ,, röstar man inte har man försakat sig rätt att klaga MEN ,,,, Ehhhhhhh eller EU som det stavas .. Tro mig ,, jag har försökt att engagera mig och få en klar bild på Vad/varför/Vem jag ska rösta på i detta val till Europaparlamentet och då hör det till saken att EU går rakt mot min uppfattning om “common sence” .. Beslut fattar man på PLATS inte i en annan del av världen ,, ska tomtarna i bryssel sitta och kladda i vad vi ska göra i sverige , dessutom tar dom ofta STORA GENERELLA beslut ,, dom må KANSKE vara bra ur EU:s vinkel men klämmer OFTA tårna på dom som inte hamnar rakt inom ramarna ,, well har som sagt “undersökt marknaden” för att kunna ta rätt beslut MEN får mer och mer dålig smak i munnen ,, POPULISTISKT är bara förnamnet och jag tycker jag finner fler och fler “kandidater” som ger mig vibbar av att största anledningen att dom ställer upp är i högt eget intresse .. (läs feta PENGAR) ,, kolla på den gamla svinpälsen marit paulsson .. hon bodde tidigare i samma område där jag har mitt föräldrahem ,, en riktig skit gris , både hon och hennes ungar smutsig upp till hårfästet , hur gammal är denna relik idag ? 70 måste hon ha passerat med råge ,, hon ska faaan inte åka till bryssel ,, hon ska pensionera sig ,, och visst har hon en å annan bra ide ang djurhållning och jordbruk men i det stora hela ,, hennes vara eller inte vara i bryssel FÅR INTE VARA AVGÖRANDE för hur det ska skötas ,, ,, skulle hennes frånvaro i bryssel vara avgörande så är HELA systemet defekt och måste regleras om ,,, men “suck” återigen så ska beslut som berör oss tas på hemmaplan ,, DOCK har vi ju målat in oss i ett hörn rent ekonomiskt ,, sverige betalat ca 10 Mkr till Eu och får tillbaka 8 Mkr så har vi det rent “euiskt” ganska hyggligt ,, dom som betalar mest är tyskland men dom är ju “en å annan ” i den unionen oxå ,,, tyvärr så har vi dödat den större delen av våra tidigare spjutspets teknologin som gjorde sverige till en maktfaktor ,, idag finns det massor och åter massor som kan och kör över oss på alla ledder ,, GAHHH nää som sagt jag har faktiskt inte en aning om jag ska rösta överhuvudtaget ,, glöm inte bort att EU flera ggr har velat förbjuda vårat snus och får att citera “pippi” Utan snus förgås vi på denna Ö ,,, ett snabbt överslag och grundat på mina generella åsikter om att beslut ska tas på platsen dom berör så är det väl isånnafall Herr Åkesson ( snygg början på det efternamnet) som gäller ,,, men än finns tid ,, ge mig en inblick från din sida av detta problem så jag kanske får en annan idé om vad/varför etc ….

  1. Det är så ovanligt att den kommer i tid när det är rusningstrafik, så jag tyckte att det var värt att nämnas! 🙂 Självklart känner jag till riksfärdtjänst, men det beviljas inte hur lätt som helst och dessutom ansöker man för en enstaka resa åt gången. Jag skulle då behöva skicka in en ansökan per resa (i väldigt god tid, och första gången med ett läkarintyg), och det går inte om jag ska fram och tillbaka över gränsen ett par gånger i veckan.

   Jag tänker rösta på det och den jag anser är mest EU-kritisk. Jag gillar inte EU, men eftersom vi redan sitter i skiten tänker jag göra så gott jag kan för att visa det. Håller med om att de i många fall skickar dödkött till Bryssel, folk som inte längre är någon tillgång för Sverige (om de någonsin varit det är en annan fråga, det handlar ju om politiker) och som de kanske vill bli av med. Det är dåligt för Sverige och i förlängningen för mig.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.