Valaffischerna sitter kvar

Det är lite lustigt det där att valaffischerna sitter kvar på skyltar på lyktstolpar och runt gator och torg, i de fall där partierna har profilerat sig med miljöfrågor. Undrar hur de har tänkt, och hur arbetet fungerar när valet är över. Självklart är all reklam bra reklam, så det är väl bara till partiernas fördel om valaffischerna sitter kvar, men samtidigt måste de ju städa upp efter sig.

Det ser förjävligt ut på en del håll. Det kanske är lättare att få folk att gå ut och sätta upp valaffischerna i stället för att ta ner dem, men det måste också göras. Går man till val med miljö i fokus är det väl enkelt att ta bort allt material när allt är klart? Man vet väl på vilka ställen det finns affischer? Undrar vem som gör det, hur det funkar, eller om de kanske har tänkt att affischerna försvinner av sig själv så småningom.

Fult är det, och det lär bara bli värre efter sommaren när det är val igen. Undrar också hur stor nytta valaffischerna gör egentligen. De poängterar en fråga på ett enkelt sätt, men politik handlar om ideologi och är betydligt mer komplext än ”Vi vill ha kvar välfärden”. Vem vill inte det?

Vem vill inte att naturen ska må bra, att alla ska kunna gå till ett jobb för att försörja sig och att vård och skola ska vara i världsklass? Inte för att de två senare är något att hänga i granen (och har inte varit på 30-40 år), men visionen måste ju finnas. Nä, alla som varit aktiva med att hänga upp affischer får gärna städa upp efter sig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/valaffischerna-sitter-kvar/

2 kommentarer

    • Fannymaj 28, 2014 kl. 21:31
    • Svara

    Hah, good point!

    1. Nån måste ju göra det men ingen verkar särskilt pigg på det! 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.