Veckans minus, vecka 20

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har ju varit en finfin semestervecka i Barcelona, men det blir självklart ett veckans minus ändå. Bagagehanteringen på Arlanda. Checkade in min rullstol som specialbagage, och den var självklart krokig när vi hämtade ut den – fotstöden satt helt snett och en aning lösare än tidigare. Det speciella bagaget behandlas tydligen inte ett dugg bättre än vilken väska som helst, som bara slängs in. Jag kunde inte kontakta flygbolaget när vi kom dit, hade ingen wi-fi för att ta reda på hur jag skulle göra, och allt var stängt. Tänkte alltså se om det gick att göra nu när jag kom hem.

Rullstol

Då visade det sig att de enbart hanterade ärenden om man rapporterat felet i flybolagets disk på flygplatsen (som också var stängd, vi kom dit sent på kvällen). Så jävla dumt. Det är ett formulär man ska fylla i online, och det går inte att göra utan ett nummer jag skulle ha fått där. Tack så mycket. Som tur var checkade jag inte in rullstolen på väg hem, och tänker aldrig göra om det heller. Jag kan ringa flygbolaget för 10 spänn i minuten och säkert inte få någon jävla ersättning ändå, så ett stort fett veckans minus går till hantering av specialbagage.

Vafan, checkar man in än rullstol som specialbagage är man väl inte nödvändigtvis så frisk så att man kan ordna saker på en gång när man kliver av planet? Mina tårar bara rann av smärta och trötthet, och jag skulle inte ha kunnat ta mig ens ut ur flygplatsen själv. Men ordna med skadat bagage där allting var stängt (utan att kunna gå eller rulla själv), det skulle jag tydligen vara tvungen att fixa. Veckans minus, hej och hå!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/veckans-minus-vecka-20/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermaj 18, 2014 kl. 20:05
  • Svara

  Låter som ett vattentätt system för att slippa ta hand om reklamationer. Känns inte helt modernt så att säga.
  Kul att flygbolagen vill att vi ska ordna alla biljetter och platsbokningar via nätet men reklamationer ska man göra med mänsklig kontoakt och gärna på ett sätt som påminner om sovjetiska varuhus där man pekade på en vara och sedan gick till en annan disk för att få ut den.

  Men….. Va fan….. Så funkar ju IKEA också. Hmmmmm….. 😀

  Nåväl… Inte fan blir man imponerad av servicen och hanteringen av specialbagage. Kanske har lastarna sett Karl-Bertil Johnssons hantering av paket på posten?

  1. Ja, man skulle kunna tro det! Hur som helst så är det helt jävla omöjligt att få någon ersättning tillbaka när de pajar saker. Det finns verkligen inget sätt, om de inte påstår att jag ska åka tillbaka med rullstol till Arlanda (och därmed ha någon med mig), för att visa upp skadorna. Bara det är ganska dyrt!

    • Pettermaj 18, 2014 kl. 21:08
    • Svara

    Kanske en sned rullstol kan matcha din sneda rygg. 😀

    Men nog fan måste du kunna maila flygbolaget och förklara ditt ärende. Jag har vid flertal tillfällen fixat saker genom att gå direkt till källan. Med bra argument har det oftast löst sig.

    Testa vet jag. Du är väl inte den som ger dig i första taget?

    1. Visserligen inte! Har så jävla många saker på den där ”att-göra”-listan att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Vi får se när ork finns!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.