Arbetsterapeut på hembesök

I morse blev det tidig uppgång. Åkte med R hem till stan på morgonen, och nu får jag snart besök. Det ska komma en arbetsterapeut hem till mig, och vi ska reda ut om det går att göra några förbättringar eller om det går att hitta på något i hemmiljön som gör att vardagen blir lite enklare för mig. En dörröppnare till porten står helt klart på listan, för ibland får jag knappt upp dörren. Har jag rullstol kommer jag varken ut eller in själv, dessutom är de en ganska hög kant.

Rullstol

I själva lägenheten har jag ju redan fixat så gott jag kan med specialsäng, höj- och sänkbart bord och så småsaker som hur allt är placerat i köket. Den arbetsterapeut som kommer på besök vet helt säkert betydligt mer om vad som kan göras än jag själv, så även om vi inte ska göra några drastiska förändringar kan han säkert komma med tips och idéer på annat som jag inte kommit på.

Lägenheten i sig är ju bra – om än för liten, för jag skulle ju aldrig ha flyttat till ett ställe om det inte fanns både tvättmaskin och torktumlare i badrummet, om inte badrummet var stort, och om det inte var låga trösklar och öppen planlösning. Men det är ändå några saker som jag tycker är besvärliga hemma, och jag vet inte vad jag ska göra åt dem själv. Typ som att handfatet är för lågt, för jag har ingen lust att borra och kakla om i badrummet för att höja det. Vi får se vad det blir av det här, om jag håller mig vaken.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/arbetsterapeut-pa-hembesok/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.