Dags för ”sjukgymnast”

Dags att gå till sjukgymnasten i dag. Fast jag vet inte om sjukgymnast är rätt ord egentligen, för någon träning handlar det inte om. Inte heller någon direkt manuell behandling eller liknande, bara kroppskännedom och verktyg för att avleda smärtan med. Små rörelser. Jag gör tydligen redan mycket sånt automatiskt, och kroppskännedomen är fantastisk, så jag vet inte.

Ska dit en gång till i juli, men det kanske blir sista gången. Hoppas det, jag vill träna med någon som vet, kan och förstår vad jag inte kan och inte får göra. Träna på riktigt, så att jag får mer muskler att skydda lederna med. Så att jag får bättre kondition. Visserligen har jag en träningscykel hemma i lägenheten som jag använder nästan varje dag, men oftast pallar jag inte mer än fem minuter åt gången. Och det är inte konditionen som fallerar först…

Träningscykel

Fick brev från en mottagning som har en varmvattenbassäng och lindrig träning för människor med skador och handikapp, och med lite tur kan de klämma in mig till hösten. Som jag har tjatat på att få komma dit! Tre läkarbesök, där jag varje gång sagt att det krävs remiss från läkare (det står på mottagningens hemsida, och dessutom ringde jag och dubbelkollade), och så har han fått ett remissvar från en sjukgymnast han hänvisade mig till i stället, där det stod samma sak – han måste skriva remissen.

Det är bara sjukgymnaster som kan skriva såna remisser”, säger han ändå. Jo, tjena. Pucko. Till slut gjorde han det i alla fall, men jävlar vad jag har fått tjata. Tre läkarbesök och ett besök hos en ny sjukgymnast (enbart för remissens skull) är sjukt. Äh, jag blir sur bara jag tänker på honom, måste skaffa en bättre läkare. Var hittar man en sån?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/dags-sjukgymnast/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.