Ett dopp på nationaldagen

Enligt tradition i min värld är i dag, nationaldagen den sjätte juni, dagen då man senast måste ha tagit årets första dopp på lantstället. Eh, det känns inte helt okej just nu. Vi hade världens bästa tillfälle för två veckor sedan när det var 25 grader varmt och strålande sol, men då fick jag inget sällskap och det blev inget av med den saken. Älskaren R är inte ett dugg pigg på att ta sig ett dopp nu heller, men traditioner är till för att följas. I alla fall mina egna traditioner. Jag blir oftast sugen på att bada bara jag ser vatten och det är fint väder ute!

Vacker solnedgång över havet. Lång sommar. Dags för ett dopp!

Badandet utomlands räknas självklart inte med. Ett dopp i Medelhavet kan omöjligt jämföras med ett i Östersjön under samma månad. Jag är inte någon badkruka, så jag kan slänga mig i plurret lite nu och då. Har så himla kalla fötter att det inte känns så farligt när jag går i (även om det bara är 16 grader). Det är först när jag doppar hela mig som det kan bli en aning jobbigt.

Operation tjata måste nog börja snarast om vi ska få det gjort i dag. R gillar inte att bada, om han inte är genomsvettig och det är 25 grader i vattnet. Om inte annat finns det i alla fall en hund här som säkert vill bada. Vi får se hur det här går, önska mig lycka till…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/ett-dopp-pa-nationaldagen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.