Ett handtag i present

Bästa M hade med sig en present till R som fyllde år för några dagar sedan. Det första M sa till mig att jag inte skulle tycka om den, eller förstå den, och det var helt sant. Jag såg ingenting i hans present som tilltalade mig, och jag kan för mitt liv inte förstå vad man ska ha såna här prylar till. Det var ett handtag till en gammal bensinpump…

Ljungmans bensinpumphandtag. Present till R.

Ljungmans bensinpumphandtag, från någon gång på 70-talet. R tyckte att det var hur coolt som helst, och pratade om att antingen montera upp det på väggen hemma, eller sätta fast det på en träskiva och ha det framme på display. Ehh… Frågade var han hade tänkt att jag skulle bo då, och det fanns tydligen plats för mig i garaget. Vi behöver verkligen inga fler prylar, men han älskar sånt här. Och det skulle inte vara något problem att få plats med saker och ting, om han bara kunde göra sig av med gammalt skräp och sånt han inte behöver – för sådant finns det massor av.

Då skulle han kunna ha sin fina present framme, och jag skulle nog inte ens klaga över att den är ful. För visst är den ganska ful? Inget man har på väggen, direkt. Inte i min värld, i alla fall, och absolut inte så länge vi bor så trångt som vi faktiskt gör. Skulle behöva ett hus. Men han är ju lite speciell, den där R, och jag gillar ju honom. Så länge han är glad så är jag glad, trots fula bensinpumpshandtag och knasiga prylar som inte har någon funktion.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/ett-handtag-present/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuni 19, 2014 kl. 12:12
  • Svara

  Driver du med mig? Ett bensinpumphandtag som kan ha suttit på en bensinpump på BP. 😀

  Å andra sidan förstår jag inte folk som gillar fjolliga inredningsdetaljer som kuddar, porslinsänglar, serviser och annat krimskrams som ska ”förgylla” hemmet och tillvaron.

  Min BP-samling hade mått bra av ett pumphandtag. Det kommer en tid då folk inte längre kan skilja på 98 oktan och oljeblandad 2-taktssoppa. R:s present är en del av historien och ett monument över en snart svunnen tid. Så det så. Fler frågor?

  1. Inga frågor! 🙂 Håller med om att det är en bit historia, men jag håller inte med om att det ska upp på väggen!

  • Petterjuni 19, 2014 kl. 16:59
  • Svara

  Klart den kan hänga på väggen som någon form av konst. Det där är ju alltid högs personligt. 😀 Men den gör sig säkert lika bra i en låda som kan plockas fram vid speciella tillfällen. Lukta på och beundra.

  1. Ja! Det låter bättre!

  • Tatianajuni 21, 2014 kl. 10:32
  • Svara

  U blev inte helt förvånande eld och lågor då jag visade honom bilden 🙂

  1. Haha, såklart! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.