Fjärilshuset och hajar

Ni vet Fjärilshuset i Hagaparken utanför stan? Det är ett tropiskt litet paradis fyllt med exotiska fjärilar, vaktlar, fiskar och annat fint, och så kan man ta svindyrt fika där. För ungefär ett halvår sen fick de även in hajar, på det de kallar Haga Ocean! Jag älskar hajar. Min lilla hajmaskot följer ju ofta med på resor, och jag har en gigantisk kuddhaj också. Den är alltid i vägen i sängen, så den brukar vara förpassad till att ligga ovanpå en bokhylla. Min lilla hajmaskot följde självklart med till Barcelona, och nu ligger han i tvättkorgen i väntan på rengöring. Den försvinner ofta. Under sängen, bakom sänggaveln eller i något skrymsle nånstans. Liten rymling.

Haj, gosedjur, maskot

Men hur som helst, jag vet inte om hajarna på Fjärilshuset är ett permanent tillskott, eller om det är en tillfällig utställning, men oavsett vilket så tänker jag åka och se på dem någon gång – om de finns kvar. Jag och älskaren R var där en dag för några år sedan senast, och jag höll inte på att bli av med en blå fjäril som satt på mig. De flyger fritt där inne, och om det inte vore för att det oftast är barn där som inte kan gå långsamt och försiktigt längs gångarna utan att vara så högljudda, så är det ett riktigt mysigt ställe att spendera ett par timmar på.

Det första man slås av när man kommer in i Fjärilshuset är värmen. Det är 27 grader året runt, och väldigt fuktigt. Det är lite som att bli slagen av en regnskog i ansiktet när man kommer utifrån och det är kallt ute. Sen möts man av ett stort akvarium med gigantiska guldfiskar, de som folk vanligtvis brukar kalla för koi eller karp, och de är väldigt sällskapliga och roliga. Det folk i sin tur kallar guldfiskar (som folk envisas med att ha i en skål) är en art som heter slöjstjärtar. Tror inte att hajarna är särskilt sällskapliga, men det vore roligt att träffa dem också. Har du varit på Fjärilshuset?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/fjarilshuset-och-hajar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 3, 2014 kl. 19:51
  • Svara

  Fjärilshuset på Hagar är ashäftigt! 🙂 Nu var det länge sen jag var där, men min förra tjej och jag åkte ofta dit med hennes barn. Fast jag håller med om att där är svindyrt… 🙁

  1. Ja, det är ett stort minus, för det är verkligen mysigt där! Vill gärna se de där hajarna! 🙂

  • Mjuni 3, 2014 kl. 20:50
  • Svara

  Jag vill jag vill jag vill jag vill!
  Nämnde jag att jag vill?

  1. Nä? :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.