Flaskborst-hosta

Det här verkar vara någon slags hostig förkylning. Näsan är mycket bättre i dag, halsen likaså – förutom att någon sitter därnere med en pytteliten flaskborste och petar där det kittlas som mest. Som tur är så funkar ju mina starka smärtstillande som lite muskelavslappnande och dämpar därmed även hosta. Vanlig receptfri hostmedicin är ju bara bluff och båg – vätska, socker eller saker som dämpar hostreflexen är allt som funkar. Alkohol, lugnande, morfin, you name it.

Te, Twinings söderte

Är tillbaka i sommarstugan och behöver inte göra något ansträngande alls om jag inte vill, så det går ingen större nöd på mig. Älskaren R ska bort i helgen och utöva någon slags extremsport, och det kan ju inte jag. Jag skulle bli trött bara av att se på spektaklet. Hans blåslagna ben och huvud efter förra helgens upp-och-ned-cykling verkar vara okej nu, jag fattar inte hur saker kan läka så fort som de gör på honom!

Det är något jag verkligen skulle behöva. Påminner mig om att jag måste köpa extra C- och D-vitamin, förresten. Saker som hjälper cellerna på traven med sånt där. Det jag får i mig i maten räcker inte på långa vägar, och när vädret är så här uselt är jag inte utomhus tillräcklig mycket. Jag skulle behöva käka sådana enorma mängder mat och frukt för att få i mig tillräckligt mycket, så då skulle jag snart väga 100 kilo. Och säkert ha mer ont. Nåja, när/om min hosta ger med sig tänker jag försöka aktivera mig lite mer, för jag är lite less på att vara pensionär just nu.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/flaskborst-hosta/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.