Jag tänker inte fira.

Jag har fått höra från några håll att jag borde fira att jag får vara ”ledig” nu, efter min sista dag på jobbet. Nej, jag skulle inte tro det. Det finns inte en jävla chans att jag tänker fira att jag inte längre får jobba kvar på en arbetsplats som jag älskar, med underbara kollegor som har blivit vänner, arbetsuppgifter som min kropp faktiskt inte protesterar mot mer än att jag blir trött, och som är så flexibel att jag har kunnat dela upp mina 25% på två dagar i veckan.

Självfallet kommer det att bli skönt att ha mer energi och ork, men det är ingen anledning att fira. Jag vill vara social, jag blir tokig om jag inte har något att sysselsätta mig med. Sen blir jag ledsen, och allt blir skitjobbigt. Jobbigare. Och självklart ska det vara skönt att ha lite sommarledigt i ganska många veckor – men vem tycker inte det?

Det var oerhört sorgligt att säga hejdå till alla i dag. Jag har gjort det många gånger förut när jag har slutat, men den här gången kommer jag inte att få jobba något mer. Det är slut nu. Så passande med spöregn när jag klev ur taxin hemma, så att brevbäraren jag mötte inte såg att jag grät.

Så nej, jag tänker inte fira, för det finns ingen anledning. Jag har varit väldigt ledsen hela dagen, och särskilt efter jag kommit hem. Antar att jag måste sörja att den här tiden är slut, för jag har verkligen älskat det. Jag kan bara hoppas att framtiden bjuder på möjligheten att någon kanske har vänligheten att erbjuda mig något anpassat utifrån vad jag klarar av någon gång, annars är jag helt körd på den öppna arbetsmarknaden. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, jag kanske kan klara mig på frilansjobb. Risken är att jag blir för ensam, och det är inget att fira.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/jag-tanker-inte-fira/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • piafiajuni 12, 2014 kl. 18:45
  • Svara

  Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva, men sänder många habanero- starka styrketankar till dig! Har en god vän som sitter i en röra av oförstående och senila myndighetspersoner- sånt vansinne av staten att låta detta fortsätta. I och med bl a denna arbetsförmedlingsperson så har hon riskerat utebliven karensdagsersättning och utestängning. Grundat på felaktig info från personen själv! Vad gör dom personerna där?? Ta in fungerande folk! Det finns skattebetalare som verkligen vill, men inte får/kan av olika skäl-dock ha ett JOBB som fungerar! Det GÅR att lösa! Usch så jävligt!

  1. Ja, det är inte klokt hur illa det fungerar! Jag är glad och tacksam den tid jag har fått vara där, men nu känns det lite vilset. Ska försöka mig på att vara ledig ett tag utan att bekymra mig, sen får vi se… Kram!

  • Miajuni 12, 2014 kl. 21:46
  • Svara

  Vem f-n vill fira att man måste sluta sitt jobb där man faktiskt trivs, jag förstår att du känner dig ledsen, avsked, avslut är sällan roligt.
  Hoppas du kan njuta av ledigheten och att du hittar sysselsättning som gör dina dagar betydelsefulla oavsett om det är ett jobb eller nåt annat….
  Lycka till!!!!

  1. Tack! Nej, det har varit en hemsk dag på många sätt. Visst är det en början på något nytt, och det kanske blir bra! Men just i dag känns det inte riktigt så. 🙂

  • Tatianajuni 13, 2014 kl. 16:03
  • Svara

  Vad då fira ? Det är ju en sorg att inte få vara kvar där man verkligen trivs . Du har all rätt att sörja .

  Jag skickar över lite styrka och tröst .
  Kram

  1. Tack! Ja, det känns verkligen sorgligt. Ett par veckor och lite distans är vad jag behöver, sen kanske jag kan känna någon slags avslappning.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.