Katter i garderoben

Båda mina katter har dille på ett par garderober jag har i hallen. Den svarta katten, Bacon (ja, det är hans namn), är helt fascinerad av att det går en vattenledning bakom. Han kan stå och jama, och gör allt han kan för att påkalla uppmärksamhet när han vill kika in i garderoben. När man öppnar dörren så står han där och tittar en stund. Sen vill han titta i den andra garderoben också, för säkerhets skull, men den är inte intressant i längden. När han har tittat klart går han därifrån, för att göra om samma procedur antingen fem minuter senare, en timme senare, eller dagen efter.

Den grå utan hjärna smiter helst in i garderoben för att lägga sig en stund. Det har hänt både två och tre gånger att jag har stängt garderobsdörren när jag är klar (jag har ju mina kläder där), och att jag efter en timme hör att det är något som krafsar någonstans, eller att det är en dörr som står och slår. Jag har till och med vaknat av det. Han kryper alltid in längst ner, så jag ser honom inte heller. Han har till och med fått en egen plats i bokhyllan, men han kryper hellre in i garderoben när det går.

Min grå katt ligger i hyllan och sover.

Det är säkert mysigt med ett litet krypin sådär, men när allt runtomkring är mörkt, tyst och ensamt och man känner sig hungrig eller kissnödig, då är det inte så kul längre. När de är på lantstället är det första de gör alltid att gå direkt till matskålen när de kommer in – även om de bara varit ute i fem minuter – bara för att kolla att allt är som det ska. Den grå katten har lite garderobsdille där också, men inte i samma utsträckning som hemma. Kattlucka på garderoberna, det vore nåt…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/katter-garderoben/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: