Lennart Bång – ”Vi är Sverige”

Vid Midsommar släppte Lennart Bång passande nog en underbar spoken word-film; ”Vi är Sverige”. Det är en dikt, en krönika över vårt land och våra traditioner, och det är riktigt fint. Som några av er kanske minns så har jag skrivit om Lennart tidigare. Han är en av de skarpare knivarna i lådan, och rekommenderas till alla som gillar ord, samt lekande och skapande med dessa. Ibland är det satir, ibland är det jävligt smart, och ibland är det bara vackert. ”Vi är Sverige” tillhör den senare kategorin. Lennart själv beskriver dikten så här:

En hyllningsdikt till Sverige. Lång, lika lång som landet. För det finns så mycket att älska. För det handlar om självkänsla, fundamentet varje land och människa måste vila på.
– Lennart Bång

Sverige flagga

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv, men å andra sidan är det ju han som är poeten i fråga – inte jag. Låt er inte avskräckas av att Zlatan syns på bild! Jag var en aning skeptisk när jag såg honom (jag tål inte människan och kan för mitt liv inte förstå vad det är som gör att folk älskar honom), men det glömde jag så snart jag började lyssna. Se och njut!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/lennart-bang-vi-ar-sverige/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuni 27, 2014 kl. 18:50
  • Svara

  Zlatan spelar fotboll jääääävligt bra och det räcker för att bli älskad. 😀 Det om något är ett fundament att vila på och vara stolt över.

  Sverige är bra på mycket men kan ändå bli ännu bättre. Nationalsjäl behövs.

  1. Ja, så är det nog. Jag förstår mig inte på lagsport och känner mig inte särskilt stolt över att han kan sparka en boll in i en bur, när det finns folk som löser världsproblem och försöker hitta ett botemedel mot cancer – men vad vet jag. :mrgreen:

    • Petterjuni 27, 2014 kl. 21:37
    • Svara

    Inte vet jag vad du vet men du är en skärpt kvinna med åsikter och det räcker.

    Det ena utesluter inte det andra. Vi behöver både forskare och ytligare underhållning. Fotboll håller folk i form och hade fler motionerat hade forskarna kanske in te behövs forska lika mycket om livsstilssjukdomar. OK, en del blir sjuka ändå så forskningen behövs och visst vill alla ha ett botemedel men för den skull kan vi väl få roas av småsaker. Eller hur?

    Kolla ungdomar. Vad vill de helst bli? Kända eller forskare? Så enkelt är det. Sorgligt men sant.

    Är inte heller något fotbollsfan men gillar annan sport. Gäller det skidåkning blir jag eld och lågor. ;D

    1. I och för sig sant. Jag kan inte relatera till något vad gäller lagsport, det är helt bortom min förmåga!

  • katrin janssonjuli 8, 2014 kl. 12:56
  • Svara

  från katrin

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.