Måste ha ny läkare snart

Nu hoppas jag att jag ska slippa ytterligare problem av min jäkla husläkare någonsin igen. Efter förra besöket hos honom gick jag till Apoteket för att hämta ut lite medicin som var nödvändig den närmaste tiden (typ inom två dagar), men fanns receptet inskickat? Självklart inte. Jag blev så jävla less. Tre gånger av tre har han gjort helt fel med mina recept vad gäller sort och mängd, och apotekspersonalen har fått ringa och tjata på honom att skicka in recepten efter mina läkarbesök.

Dessutom förordar han ju att jag ska skaffa barn i stället för att äta så många värktabletter – hur i helvete det nu är relaterat! Om jag inte kan plocka upp saker från golvet, inte kan köra rullstolen själv de dagar jag behöver den, lider av kronisk trötthet och inte får den vård och den hjälp jag behöver för att hålla smärtan i schack, hur hade han då tänkt att jag skulle hjälpa till att ta hand om ett barn? Den eventuella pappan skulle ju vara tvungen att sluta jobba, och han ska ju enligt Försäkringskassan försörja mig. Min inkomst räcker ju inte ens till mig själv. Nä, idiot.

Medicin, piller, smärtstillande

Efter besöket hos sjukgymnasten i dag gick jag i alla fall till apoteket och hämtade ut det sista av de starka grejerna. Förhoppningsvis kommer jag inte att behöva lika mycket av dem när jag slutar jobba, så med lite tur räcker det till efter semestrarna. Måste ringa vårdcentralen och berätta om hans misstag och be om en ny läkare. Helst någon som kan något, vad som helst, om hypermobilitet, EDS, smärta eller i alla fall någon med lite entusiasm och som inte kränker och kör över folk i stället för att lyssna på dem. Jag verkar inte ha valet att kunna vara kräsen när det gäller läkare. Vad fan ska jag göra åt den här situationen?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/maste-ha-ny-lakare-snart/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Flytta? Det verkar ju mest finnas klåpare i din ände av landet. Nu känner jag iofs ingen med EDS men det du beskriver har jag aldrig hört någon annan råka ut för. Visst känner jag till en och annan kamp mot FK men dina fajter med läkare får mig att tänka på den gamla historien om nollåttor och spermier.
  – Det är en av miljonen det blir folk av. 😀

  Är din husläkare privat? Kan du inte lista dig hos någon som i alla fall har någon kunskap om det du lider av?
  Vilken kontakt har du med andra som lider av EDS? Finns det inget att lära av dessa?

  Du är tuff som orkar. Det är tur att vi har en sådan fin sjukvård som hjälper alla. (ironi)

  1. Haha, ja! 😀 Tror att det handlar om att de inte orkar engagera sig. De äldre läkarna verkar inte ha fått någon utbildning där EDS ingår, men å andra sidan har de haft många år på sig att lära sig mer, och måste ha träffat patienter som har någon slags hypermobilitetssyndrom. Min husläkare är inte privat.

   Jag har ringt runt till en del vårdcentraler, men sköterskorna eller sekreterarna som har svarat har ingen aning om någon av läkarna har kunskapen. Boka en tid och fråga läkaren, liksom. Ska köra ett mailing-race när jag har tid och ork, och skicka till varenda vårdcentral jag hittar. Med lite tur får jag napp, om jag ens får svar… Jag känner ingen som är landstingsansluten och ingen som vet något. Går till en icke landstingsansluten ostoepat för smärtlindring då och då, och han är oerhört bra, men jag måste ha en landstingsansluten husläkare för all byråkrati och alla remisser. Känner ingen annan som har någon svår form av EDS heller.

   Ja, det är tur att vi har det så bra! 🙂

   1. Måste det verkligen vara en landstingsansluten? Jag kan ju förstå att man så att säga är i huset men ändå. Har inte de stora sjukhusen någon “expert” på området?
    Om du är ett sådant speciellt fall borde ju någon vilja forska på dig. 😀 Kanske kan du få napp på KI eller något liknande ställe? Hur ser det ut utomlands? Vilka kunskaper finns där? Inom EU har vi ju rätt att söka vård om nu inte FK sätter käppar i hjulet pga “icke vedertagen behandlingsform” eller liknande.

    Annars får du helt enkelt ta och byta sjukdom till något ballare och mer populärt. Överrörligheten skall väl ändå gå att hålla i något sånär schack med alla de häftiga ortoser du har. 😀

    Hoppas ändå det löser sig någon gång. Man skäms ju som svensk när det funkar så här illa.

    1. Det är för dyrt hos en som inte är landstingsansluten. Träffade en specialist i Mjölby, för 1500 spänn i timmen – oavsett om det är besök, mail eller telefon. Ett intyg kostar 3000:-, remisser 1500:- har jag för mig. Har ansökt om ersättning från FK för vård på smärtklinik i Umeå förra året, men fick ingen ersättning. Jag tror att det är betydligt bättre utomlands, men om de inte ens ersätter landstingsansluten vård i Umeå vet jag inte hur de ställer sig till behandling utomlands…

     Det finns en avdelning för klinisk genetik på KI, men dit fick jag inte komma sist jag provade för ett par år sedan – de hade slutat ta emot patienter då. Ska försöka igen, men det krävs remiss. Tycker att jag borde vara ett solklart fall för någon att forska på och lära sig mer om, men tydligen är den här smärtan inte spännande nog.

  • Åkejuni 12, 2014 kl. 12:10
  • Svara

  har du varit i kontakt med bertil ? han är vaken och har mycket gömt i sin stora hatt .. nu var det ju en stund sedan jag var hos honom men DÅ upplevde jag honom som hungrig så en ny exclusiv sjukdom kan nog trigga igång honom

  1. Har hans kontaktuppgifter redo för min massförfrågan senare i höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.