Meddelanden från vårdcentralen

Har förresten fått meddelanden om att jag fått tid hos en ny läkare på vårdcentralen hemma för att förhoppningsvis få en remiss till en ny magnetröntgen. Ja, meddelanden var faktiskt rätt ord, för jag fick två. Ett som sa att jag är välkommen den 3 juli, och ett som välkomnade mig den 30 juni. Uhh. Det står juli på onlinebokningen, Mina Vårdkontakter, och juni i brevet jag fick hem.

Men vad bra att jag måste ringa och dubbelkolla vad det är som faktiskt gäller. Onlinebokningen ska ju underlätta saker och ting, men det gick lite si och så med det. Hade jag haft lust att ha telefonkontakt med dem hade jag ju ringt och bokat tid… Mig spelar det ingen större roll vilken dag det blir, men får jag inte tag på någon som kan svara så går jag dit den 30 juni och tar kallelsen med mig. Inte mitt fel om det blir fel.

Telefon. Hinner aldrig svara när det ringer! Fick två meddelanden från vårdentralen med olika tidsbokningar, så nu måste jag ringa dem.

Jag lyckades i alla fall få en ny läkare. Har ingen aning om vem det är eller hur han är, men det lär jag ju snart bli varse om. Det kan i alla fall inte bli sämre än vad jag hade tidigare, för det var ett riktigt bottennapp. Ibland undrar man hur en del människor får lov att jobba med andra levande varelser – oavsett om de har en medicinsk utbildning eller inte. Nåja. Två meddelanden är bättre än inget. Alltid något, antar jag.

Nu blir det firande här i stugan, de har varit igång sedan tidigt i morse, och jag blev väckt alldeles för tidigt. Det kommer att behövas en tupplur eller två under dagen, och jag har sjukt ont efter gårdagens behandling. Min höft satt för en gångs skull på rätt ställe efteråt, och det känns nu. Kroppen är inte van vid att något stämmer, så det gör skitont. Glad midsommar på er alla, hoppas att vädret är bättre än här och ta det lugnt i kväll!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/meddelanden-fran-vardcentralen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 20, 2014 kl. 18:44
  • Svara

  Landstingsvården i ett nötskal, det vill säga fel. Det handlar inte om att den vårdpersonal som jobbar där är inkompetent utan att den organiseras av direktörer och politiker som bara vill visa hur duktiga de är på att spara pengar. Skattebetalarnas pengar. Sen tar de ut löner så man baxnar, med de som lever på sjukersättning och a-kassa inte kan betala månadens fasta räkningar ens.

  Glad midsommar önskar jag dig också! Och jag är faktiskt lite gladare än vad jag låter i kommentaren… 😛

  1. Ja men det är ju så! Bara fakta, inte grinighet! Kram och glad midsommar!

  • Piafiajuni 21, 2014 kl. 08:53
  • Svara

  God midsommarfortsättning till dig! Himla elände med dessa råjobbiga vårdinrättningar och förmynderier, den ena handen vet inte vad den andra gör. Var själv till ortopeden för en spökande fingerled, tog besöket ens 4 minuter? Jag vet ännu inte vad som är fel. Trevlig läkare, men så stressad! Sänder styrkekram till dig!

  1. Tack och glad midsommar! Ja, stress och byråkrati…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.