Mögel i stugan

Det är något i stugan på lantstället som jag inte tål. Skulle inte tro att det är pollen, utan snarare mögel eller något konstigt kvalster. Trots att det är pollensäsong så känns det mycket bättre att vara utomhus, än inne i stugan. Men inte var som helst inomhus heller – köket/vardagsrummet (det sitter ihop) är okej, men när jag går in i badrummet känns det som om mina ögon attackeras av tusen insekter.

Jag börjar nysa, och efter nån minut rinner näsan också. Det är inte okej i sovrummet heller, så jag sover inte så bra. Det är väl nån fukt som har gjort så att det är mögel någonstans, antar jag. Det blir bättre när det är varmare, dörrarna alltid står på vid gavel och fönstren är öppna. Vi hittade mögel bakom en spegel som satt klistrad mot en vävtapet, när vi tog bort den förra sommaren, så det finns säkert mer. Så här såg det ut då.

Mögel på väggen

Stugan är ju inte i toppskick, det har jag skrivit om tidigare, men det här är något som inte syns. Då är det svårt att göra något åt det. Och jag måste hitta en ny husläkare att ta upp även det här problemet med, för jag har inte en budget som räcker till mängden receptfria allergimediciner som krävs. Men jag tänker inte ta första bästa läkare, för jag måste leta efter någon som inte tycker att EDS är en modegrej efter “Arga Doktorn” på TV, och som inser allvaret i det. Det är svårt. Om det ens finns någon som kan något om det, i Stockholm. Nä, mögelproblem vill jag helst vara utan. Jäkla hus. Nu är jag i stan och jobbar i alla fall, och ska umgås med bästa E efter jobbet. Rapport om gårdagens konsert kommer sen när jag orkar…!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/mogel-stugan/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.