Risotto á la Hemköp

Googlade runt på lite recept häromkvällen, för det är alltid kul med lite tips, idéer och variation i matlagningen. Hemköp har en del recept på sin hemsida, precis som de flesta andra butikskedjor, men här hade det gått riktigt fel. Hittade ett recept på risotto, men de verkar inte ha någon korrekturläsare på Hemköp.

Hela receptet ska ta 15-30 minuter, men det fallerar redan vid steg tre, löken. Efter att man har brynt den på medelhög värme i 45 minuter – utan att den har fått färg (ganska svårt, om inte omöjligt), så ska riset steka med i ytterligare 23 minuter. 23?! Dessutom kan de inte skriva kycklingbröst (det står kycklingbrödt), och det verkar som om space-tangenten har fått spel.

Haha, det är ett av de sämre recepten jag har sett i hela mitt liv! Om man struntar i tiderna och utgår ifrån att det ska vara bindestreck mellan 4 och 5 i 45, och 2 och 3 i 23, då kanske det kan bli något av det.

Men är man inte så haj på matlagning, och vill testa något nytt, då gör man oftast som det står i receptet. Vet man inte hur man lagar risotto då kanske man inte har någon anledning att ifrågasätta receptet från Hemköp. Garvade väl och länge när jag såg det, och jag hoppas innerligt att ingen har testat, innan Hemköp själva upptäcker alla fel.

Tur att ingen dör av det här i alla fall, som man i värsta fall kanske kunde ha gjort av tidningen Matmagasinets recept på ”världens godaste äppelkaka”, som enligt beskrivningen skulle innehålla tjugo hela muskotnötter – ungefär 100 gånger så mycket som det var tänkt (två kryddmått riven muskot).

Grejen är ju att folk knarkar på muskotnötter, för man blir hög om man får i sig för mycket. Dessutom är det oerhört beskt i stora mängder, så att folk faktiskt både lagade och åt kakan är ett under. Fyra personer blev förgiftade, och tidningen drogs tillbaka. Roligt så här i efterhand, och tur att Hemköp inte har riktigt lika dåliga recept…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/risotto-la-hemkop/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Åkejuni 13, 2014 kl. 12:38
  • Svara

  Måste vara motsvarigheten till en ”hasch-brownie” ??

  1. Hahaha, ja!

  • Tofflanjuni 13, 2014 kl. 15:29
  • Svara

  Pinsamt dåligt!!! 🙁

  1. Ja, verkligen uselt! Risotto är ju inte direkt något de flesta svenskar vet hur man lagar heller. Bakläxa! Skamvrån i 23 timmar. :mrgreen:

  • Tatianajuni 13, 2014 kl. 16:00
  • Svara

  Gööva pinsamt !
  Och risotto är ganska knepig att få till tycker jag som ändå är hyfsat bra på matlagning 🙁

  1. Ja, inte sjutton är det alla som vet hur man ska göra, så då följer man receptet!

  • Farsanjuni 13, 2014 kl. 16:09
  • Svara

  junde? Sluntit. (Som i Hemköps rubrik.)

  1. Vet inte vad du talar om. :mrgreen:

    • Farsanjuni 14, 2014 kl. 00:36
    • Svara

    Inget. Korrekturläsaren har varit framme.

    1. Hade jag haft en kommersiell sida med recept hade jag nog kollat både en och två gånger extra innan jag publicerar saker, men ibland orkar jag inte. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.